El C.B Xàtiva Caixa Popular A aconsegueix dues victòries i el Caixa Popular B una

El diumenge 28 de gener es va iniciar en la localitat alacantina d’Ibi una nova edició de la Lliga Autonòmica de Clubs de la Comunitat Valenciana en la seua edició 2024, en la qual participen un total de set clubs, entre ells els dos equips de l’entitat xativina, el C.B Xàtiva – Caixa Popular A i el C.B Xàtiva – Caixa Popular B.

Per a aquesta primera jornada el Club Bàdminton Xàtiva va desplaçar a onze esportistes i dos tècnics per a afrontar aquesta primera jornada en la qual el primer encreument va enfrontar als dos equips del C.B Xàtiva. Com era previsible l’equip A format pels esportistes de més edat i amb major experiència va superar al jove equip B que lluny de pendre’s l’encreuament a la lleugera van plantar cara als seus companys de l’A, fet que no van poder relaxar-se en excés. C.B Xàtiva – Caixa Popular A va aconseguir la victòria en els cinc partits disputats col·locant el marcador final en 5-0.

A partir de les 11.15h del matí es va disputar la segona ronda de trobades on el C.B Xàtiva – Caixa Popular A se va enfrontar al C.B El Campello al qual va superar per 3-2 després d’imposar-se en els partits de dobles mixt (Vicent Molina i Andrea Orquín), dobles femení (Andrea Orquín i Soraya Gandia) i en l’individual femení (Nuria Martínez), cedint per la mínima en els partits de dobles masculins (Vicent Molina i David Polop) i en individual masculí (David Polop) en dos enfrontaments de molta igualtat que en tots dos casos es van decidir en el tercer set.

D’altra banda, el C.B Xàtiva – Caixa Popular B es veia les cares amb el C.B Manises en una trobada que també es va decidir a favor dels xativins per 3-2. Els joves esportistes es van haver d’ocupar a fons per a tirar avant dos partits a tres sets que van resultar decisius. El doble mixt va caure del costat xativí en imposar-se la parella formada per Feliu Terol i Martina Molina, arribant als partits de dobles femení i masculí, aquest últim es va escapar per poc a Ximo Torres i Marcos Cimas la possibilitat de forçar el tercer set. En la pista contigua Martina Molina i Vega Calatayud van aconseguir imposar-se en tres sets a les jugadores del Manises. Amb 2-1 es va arribar als individuals on Feliu Terol va caure en una ajustada trobada que va estar molt prop de forçar a tres sets i l’encreuament es va tancar per 3-2 en imposar-se Leyre Simón en l’individual femení després de remuntar un primer set en contra.

Després d’aquesta primera jornada el C.B Xàtiva – Caixa Popular A ocupa la primera posició i el C.B Xàtiva – Caixa Popular B empata a punts amb C.B El Campello i Teulada en la segona posició.

Xàtiva acull la 2a jornada provincial dels “JJ.EE de la CV” en la categoria aleví.

El dissabte 27 de gener la localitat de Xàtiva va ser l’encarregada d’acollir en les instal·lacions del Pavelló Municipal Francisco Ballester la 2a jornada dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” en la categoria aleví. Les instal·lacions xativines van reunir un total de 38 esportistes de 6 entitats de la província de València, entre elles l’Escola Esportiva Municipal de Xàtiva representada per sis esportistes i el Club Bàdminton Xàtiva representat per un total de nou jugadors.

La jornada va començar a les 9.00h amb la reunió de delegats i el calfament dels esportistes en pista per a començar a disputar-se les diferents trobades a partir de les 9.30h. Els partits es van iniciar amb la ronda d’individual masculí seguit del femení i després de la finalització d’aquests es van disputar les proves de dobles.

Els esportistes xativins en termes generals van tindre un bon rendiment tenint en compte que hi ha molts nivells de joc entre els 15 representants, però es va aconseguir un 53% de victòries en les proves d’individuals i un 40% en la de dobles, amb el hàndicap que en totes dues proves va haver-hi nombrosos creus entre esportistes del club o l’escola esportiva municipal. Però sens dubte la més important és que tots ells van passar una gran jornada esportiva i els jugadors de la E.E.M pese al poc temps de practica des que es va iniciar el curs lluiten i s’esforcen per obtindre el millor resultat en les trobades amb independència del marcador.