El Xàtiva voleibol femení suma un punt en cedir per 2-3 davant el Atarfe de Granada, quart classificat.

Jornada vint-i-unena de les lligues de plata espanyoles. Les xiques del Familycash Xàtiva van estar a punt de donar la sorpresa quan es van avançar dos sets a zero contra les quartes classificades. La gran alegria la van donar els xics del Xàtiva que van remuntar dos sets en contra.

Familycash Xàtiva masculí va protagonitzar una espectacular remuntada per a véncer en el desempat per 3-2 al CV Tarragona (21-25/13-25/25-19/25-23/15-10) en partit disputat dissabte passat en el pavelló de voleibol de Xàtiva. Els d’Hernán Pesci i Claudio Fantin van tirar avant un dels partits més complicats. Una victòria de molt de valor per l’entitat del rival. Els de Xàtiva van lluitar fora mida, però es van trobar amb un conjunt català molt regular en el primer set, amb atacs imparables en diferents moments (7-11). Els de Xàtiva es van recuperar treballant intensament en defensa, i van forçar el temps mort del Tarragona (11-13). Tornaven a accelerar els tarragonins treballant a preu fet en bloqueig i atac (15-19), però els de Xàtiva van tornar a retallar diferències (20-22). Ja en la recta final, guanyava el Tarragona amb autoritat (21-25). La segona manega va esperonar als catalans, que van desplegar el seu millor joc (8-13), demostrant una superioritat que els locals no aconseguien contindre, malgrat que el van intentar per tots els mitjans (13-25).

El tercer set va transcórrer una mica més igualat, Tarragona es va posar per davant amb la intenció de controlar i liquidar el partit (9-13). En aqueix moment canviava el panorama, els de Xàtiva van arriscar en servei, i van aconseguir dificultar la recepció visitant, retallant distàncies (11-13) i forçant el primer temps mort dels catalans. Els xativins es van posar per davant treballant intensament en atac i bloqueig (18-15), obligant al Tarragona a demanar el seu segon temps mort. Els locals ja li havien pres la mesura al partit, encara que els visitants no deixaven que s’escaparen en el marcador (19-18). Un tram final espectacular per als xativins que es van emportar el parcial per 25-19. El quart set va poder resultar decisiu per als visitants, amb un joc molt viu per part de tots dos conjunts. El Tarragona aconseguia mantindre la seua efectivitat i un resultat favorable, però el Xàtiva, encara que per darrere en el marcador, no li perdia la cara al partit (10-14). El Tarragona aconseguia sis punts de diferència, que semblaven inassolibles per als locals. No obstant això, tornava a canviar el panorama, el Xàtiva lluitant fora mida retallaven diferències (16-19) i van obligar els visitants a consumir els seus dos temps morts. Un joc efectiu de Xativa aconseguia donar-li la volta al marcador (22-21), i amb aqueixa dinàmica positiva van empatar el partit per 25-23 en un final d’infart. Un cinqué set amb les espases enlaire i amb l’equip de Tarragona tocat anímicament, els de Xàtiva van estar imparables. Amb 8-2 van canviar de camp, però els visitants tractaven de recuperar el terreny perdut (8-5). Els de Xàtiva van continuar lluitant i arriscant, i els catalans tampoc es van rendir en cap moment (11-9). Un final màgic, amb el públic animant a l’equip, va portar als xativins a la victòria per 15-10. La pròxima jornada, es disputarà el dia 26 de març a les 18 hores a Mallorca contra el Refoart Muro. Els de Xàtiva necessiten que guanyar el partit per a poder assegurar-se la cinquena plaça.

El Familycash Xàtiva voleibol femení va cedir per 2-3 davant el quart classificat CDU Atarfe de Granada (25-21/25-20/18-25/23-25/8-15). Les de Xàtiva van estar a punt de donar la sorpresa. A priori no hauria sigut un mal resultat, no obstant això, amb la frescor amb la qual van jugar les de Larry Creus i Jose Manuel Marti, sobretot en els dos primers sets, un punt sap a molt poc, i això que comptaven amb dues baixes per lesió molt sensibles, com Laura Navarro i Henar Martínez. Les de Xativa van meréixer molt més, van puntuatr contra els millors classificats i la categoria aquesta salvada des de fa diverses jornades. En suma, una bonica trobada amb domini altern i bon nivell de joc.

Al partit només li va sobrar l’excessiu protagonisme de l’àrbitre principal, que va exercir la seua labor amb una innecessària prepotència i fatxenderia.

El primer set va transcórrer molt igualat (17-17), les de Xàtiva van ser molt regulars, treballant bé en servei i defensa, finalitzant amb efectivitat la majoria de les jugades. Les de Atarfe van cometre diversos errors en atac i van tindre dificultats en la recepció, la qual cosa les porte a cedir el primer set per 25-21. En la segona mànega les de Xàtiva van prendre de nou la iniciativa amb un avantatge de 7-3, que els va permetre jugar amb comoditat. Es van recuperar les visitants treballant bé en atac i bloqueig (14-14). Les de Xàtiva van continuar realitzant el seu joc i van tornar a aconseguir un cert avantatge arriscant en servei i finalitzant amb atacs efectius, fins a emportar-se el parcial per (25-20). Saltava la sorpresa, un avantatge per dos sets a zero, que feia presagiar un desenllaç ràpid de la trobada. Les xativines van eixir per totes en el tercer set i van obtindre un avantatge de 13-9. No obstant això, canviava el panorama, les granadines anaven a demostrar la seua qualitat (tretze victòries en lliga regular), aprofitant un moment d’una certa relaxació de l’equip xativí. Larry Creus va haver d’esgotar els seus dos temps morts, però les andaluses, van aconseguir corregir els seus errors previs i es van trobar molt còmodes en pista, realitzant un bon joc i dominant el tercer set per 18-25. El quart set va estar més igualat, de nou les de Xàtiva van prendre la iniciativa (10-7) i van continuar per davant (19-16). L’equip granadí continuava realitzant el seu joc, lluitant per acostar-se en el marcador. Les locals anaven superant moments decisius i amb 22-20, tenien esperances de tancar el set. Van empatar les visitants en la recta final i van aflorar els nervis. Amb 22-22 el Xàtiva sol·licitava temps mort, però les granadines van tornar a estar molt encertades en el tram final i van guanyar en un final d’infart per 23-25. En el cinqué set les de Xàtiva van ser superades amb claredat per les andaluses, que li van donar la volta al partit. La pròxima Jornada, dissabte 26 de març a les 18.00 on viatjaren a Cartagena per a disputar el partit contra Futbol Club Cartagena Algar Surmenor.