El Consell és l’òrgan de representació del conjunt de la infància i adolescència, participació social, consulta, col·laboració i elaboració de propostes en qualsevol matèria dins de l’àmbit territorial de l’Ajuntament de Vallada

El saló de plens de l’Ajuntament va acollir el passat dilluns la constitució del Consell Local d’Infància i Adolescència de Vallada. 

El Consell és l’òrgan de representació del conjunt de la infància i adolescència, participació social, consulta, col·laboració i elaboració de propostes en qualsevol matèria dins de l’àmbit territorial de l’Ajuntament de Vallada. Està destinat a facilitar la participació democràtica dels xiquets, xiquetes i adolescents del municipi, així com promoure l’exercici de drets i obligacions relacionats amb la participació i el govern obert. 

El Consell Local es crea amb la voluntat de l’Ajuntament de Vallada de contribuir al compliment del mandat de la Constitució espanyola i de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, i als compromisos adquirits i drets reconeguts en la Convenció sobre els Drets del Xiquet de les Nacions Unides. 

En la seua composició es buscarà que la participació de xiquets i adolescents es faça en condicions d’igualtat i paritat, afavorint la representativitat de la diversitat i pluralitat que existeix a Vallada.