Llíria i Requena també recuperaran aquests jutjats en 2024

Segons ha publicat Comarcal CV i el Servei de premsa de la Generalitat Valenciana, tres de les localitats de les comarques valencianes que es quedaran sense jutjats de violència contra les dones, Xàtiva, Llíria i Requena, els recuperaran en l’any 2024. Així ho va assegurar el dilluns passat la regidora de Justícia, Gabriela Bravo, durant la seua compareixença en les Corts Valencianes. 

Segons Bravo aquest retorn es produiria en una tercera fase del pla de reagrupació de jutjats especialitzats que ha dut a terme el Ministeri de Justícia. Per tant, la consellera afirma que, una vegada conclòs el projecte, la Comunitat Valenciana comptarà amb 13 nous jutjats exclusius de violència contra les dones «distribuïts amb criteris de racionalitat, eficàcia i eficiència», així com d’òrgans penals d’enjudiciament. 

En el mateix sentit s’ha pronunciat la delegada del govern, Pilar Bernabé, en la reunió que va tindre ahir dimarts amb representants de les comarques afectades pel trasllat del jutjat de Xàtiva. En aquesta trobada van estar presents l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, les presidentes de les mancomunitats de la Costera-Canal i de la Canal de Navarrés, María José Tortosa i Carolina Mas, així com el vicealcalde de l’Alcúdia de Crespins, Roberto Granero. 

Segons Cerdà la delegada del Govern els ha confirmat que secundarà totes les propostes que isquen des de la Conselleria de Justícia. Per això afirma que «volem treballar junt amb la Conselleria per a posar tot allò que estiga a la nostra mà per tal d’arribar a què es complisca eixe objectiu, facilitant els recursos tècnics o materials que siga necessari. 

La nostra reivindicació es concreta en què, mentre no existisca dit jutjat, es mantinguen les competències actuals als jutjats de Xàtiva. Perquè entenem que és just i que actuem en defensa dels interessos de totes les dones del nostre partit judicial i de la ciutadania dels nostres municipis».