Plata per a Mª José Mompó en DF A1-A2, Bronze per a Carlos Martínez i Santiago Villanueva en DM D i bronze per a Carlos Martínez en IM SV

El passat cap de setmana es va disputar en la capital castellanomanxega el Màster Sènior, competició de caràcter nacional que va reunir un total de 196 esportistes de tots els racons del territori espanyol, entre ells cinc esportistes del Club Bàdminton Xàtiva; Julio Martín, José Luis Llopis, Mª José Mompó, Santiago Villanueva i Carlos Martínez.

La competició es va desenvolupar en la instal·lació del Poliesportiu Municipal Santa María de Benquerencia de Toledo durant les jornades del 15 i 16 d’octubre. 

Comencem el repàs a l’actuació dels esportistes xativins per la categoria A1-A2 on va participar en la prova de dobles femení Mª José Mompó al costat de la seua companya habitual Silvia Rueda. La madrilenya i la xativines partien com a caps de sèrie número dos en aquest torneig, per la qual cosa van quedar enquadrades en el grup B, on van aconseguir les dues victòries necessàries per a classificar en primera posició i accedir a la fase final de la competició. En semifinals es van enfrontar a la parella formada per Dina Abouzeid i Raquel Miguens a les quals van superar per un doble 21-16 en una trobada molt treballada accedint d’aquesta manera a la final. L’últim partit del torneig seriosa contra la parella castellanoleonesa formada per Jennifer Fernández i Esther Pereira en una trobada de 35 minuts en el qual la igualtat va ser total decidint-se tots dos sets a favor de Jennifer i Esther per marcadors ajustadíssims, 22-20 en el primer set i 23-21 en el segon. Derrota molt ajustada que deixa a la Mª José i Silvia amb una plata que fa gust de poc.

Mª José va disputar també la prova de dobles mixt junt Julio Martín, en aquesta ocasió la parella xativina no va tindre fortuna i va caure en huitens de final enfront de la parella aragonesa formada per Eduardo Marco i Betlem Foj en una trobada en el qual van començar dominant els xativins que es van anotar el primer set per 19-21, en el segon la parella aragonesa va posar la igualtat en superar amb claredat a Mª José i Juliol per 21-13. Ja en el tercer set, la igualtat va tornar però Eduardo i Belén van aconseguir tancar el partit després de 42 minuts per 21-16 baixant a la parella xativina de la competició de manera prematura.

En la prova de dobles masculí de la categoria B2 Julio Martín va formar parella amb Antonio Jover del C.B Sant Ferran de València quedant classificats com a segons del seu grup i molt prop de donar la sorpresa, ja que van estar molt prop de guanyar als cap de sèrie número dos del torneig, el duo format per Manuel aAcero i Santiago Martínez en una trobada de 46 minuts i que es va decidir en tres igualats sets a favor dels sorians per 22-24, 21-15 i 21-14.

Fem el salt a la categoria C on José Luis Llopis no va poder superar la ronda de huitens de final després de caure derrotat enfront del cap número u del torneig. En la prova de dobles masculí va formar parella amb Francisco Javier Castella del C.B Albacete, quedant enquadrats en el grup B on van disputar tres trobades i van guanyar un d’ells en la seua primera competició que competeixen com a parella i en la qual van aprofitar per a anar ajustant el seu joc per a pròximes cites.

Torn per a la categoria D on Santiago Villanueva va disputar la prova d’individuals on va caure en quarts de final enfront del balear Gabriel Villalonga per 21-16 i 21-10. Major fortuna en la prova de dobles masculina on va formar parella amb Carlos Martínez que va competir dues categories per davall de la seua. En la fase de grup van aconseguir la segona plaça del grup B que els va obrir les portes a les semifinals del torneig que els enfronte a la parella formada per Luis García i Miguel Ángel Gómez que els van superar no sense dificultats per 21-12 i 21-17. Bronze molt treballat per a la parella xativina.

Tanquem la crònica del cap de setmana amb Carlos Martínez que va afegir una nova medalla al seu extens palmarés, en aquest cas de bronze en la prova d’individual masculí, on també es va veure obligat a jugar en una categoria inferior a la seua i on va accedir fins a semifinals on es va creuar amb Juan Antonio Rodríguez, que ho va derrotar per 21-9 i 21-4, per a posteriorment fer-se amb l’or en el torneig.