4 plates i 3 bronzes va ser el balanç dels esportistes del C.B Xàtiva

Dissabte passat 4 de novembre els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva van viatjar fins a la localitat alacantina de Teulada on es va disputar un nou torneig, concretament el Top TTR de les categories Sub-11, Sub-15 i Sub-19 que va comptar amb una participació total de 69 jugadors, deu d’ells xativins.

El Pavelló Municipal Paqui Oller va acollir una jornada molt intensa, que es va prolongar des de les 9.00h fins a les 19.30h, amb la disputa de les trobades corresponents a les tres categories en joc.

Els resultats aconseguits pels jugadors xativins en general van ser destacats aconseguint 4 plates i 3 bronzes, però cal continuar treballant molt dur per a aconseguir que els nostres esportistes aconseguisquen fer un pas més cap avant i arribar amb millors opcions a la disputa dels partits importants.

Comencem el nostre repàs amb els esportistes de la categoria Sub-15 on en l’apartat individual femení destaquem el paper realitzat per Martina Molina que va aconseguir la plata. La passada a la fase final el va aconseguir després de guanyar les tres trobades del grup B i quedar com a primera classificada d’aquest. En semifinals es va enfrontar a Alanís Alcayde del C.B Manises en una dura trobada que es va decidir en el tercer set a favor de la xativina per 21-19, 18-21 i 22-20. La jugadora del C.B Xàtiva va arribar a la final on l’esperava la local María Magdalena Ortolá. A aquesta final Martina va arribar molt justa de forces, perquè va haver de disputar dues trobades més que el seu rival, i això passe factura a la xativina que, encara que va fer un gran esforç per a mantindre el nivell no va poder frenar a Mª Magdalena molt més fresca que es va imposar per 21-17 i 21-13.

En l’apartat masculí Feliu Terol tranquil enquadrat en el grup D, el xativí va aconseguir imposar-se en les tres trobades d’un grup complicat, obtenint la primera plaça i el passe a la ronda final. L’encreuament de semifinals el va enfrontar al jugador C.B Les Torres Daniel Teruel en una gran trobada que al llarg de 43 minuts ens va brindar un gran nivell de joc. El partit es va posar de cara després de guanyar un primer set molt ajustat per 19-21, la qual cosa feia presagiar que la tasca no seria fàcil, en el segon es va tornar repetir la història amb un marcador molt ajustat que es va decidir en els últims ral·lis per 21-18 a favor del murcià. En el tercer i definitiu set el jugador de Les Torres es va mostrar més sencer i va tancar el partit amb 21-12 al seu favor. Feliu es va quedar amb el bronze després de cedir contra el jugador que finalment es faria amb el primer lloc.

L’apartat masculí es completa amb els esportistes Alexis Piñero, Xavi Roca i Meshack Martínez que no van poder superar la fase de grup i que hauran de continuar treballant dia a dia per a continuar millorant de cara a la pròxima temporada.

Tanquem la categoria Sub-15 amb el repàs a les proves de dobles, on els esportistes xativins van aconseguir un bronze i una quarta plaça, però on es va evidenciar que hem de continuar treballant perquè els nostres esportistes facen un salt qualitatiu important que els pose en disposició de lluitar per millors resultats.

En l’apartat de dobles mixt Feliu Terol i Martina Molina van aconseguir el bronze després de cedir enfront de les dues parelles locals, d’una banda, Elias Ivars i María Magdalena Ortolá s’imposaven per 11-21, 21-16 i 21-19 després d’imposar-se a un gran set inicial dels xativins. I, d’altra banda, cedien enfront de German Ripoll i Flavia Bocica, després de lluitar el primer set i escapar-se per un ajustat 21-23, però en el segon no es va mostrar el mateix nivell caient per 13-21.

En la prova de dobles masculins els resultats no van ser molt encoratjadors i la parella formada per Meshack Martínez i Alexis Piñero no va aconseguir guanyar cap de les seues trobades, no sent això la més preocupant, sinó la falta de ritme i agressivitat que van mostrar en totes les trobades anant sense rumb en la disputa de les trobades.

Torn per a la categoria Sub-19 on també comptàvem amb la participació de diversos esportistes alguns d’ells de la categoria Sub-17 que preparen el va canviar de cara a la pròxima temporada.

Ens centrem en primer lloc en la prova d’individual masculí on David Polop es va fer amb el subcampionat. El xativí es va classificar primer de grup sense dificultats i va aconseguir el passe a la fase final on es va creuar en semifinals amb Miguel *Paya al qual es va imposar en tres sets per 21-12, 19-21 i 21-9 aconseguint el bitllet a la final, on l’esperava el jugador del *Drop València, Quique Gil. Una gran trobada molt tàctic on al xativí se li van escapar els dos sets per un ajustadíssim 21-19 i 21-19.

Per part seua, Ximo Torres, El seu-17 de primer any va realitzar dues bones trobades en la seua fase de grup, però desgraciadament no va poder tancar-los al seu favor, encara que va estar prop d’això. D’altra banda, Marcos Cimas si va aconseguir una victòria en el seu grup i en la segona trobada després de caure i secundar malament la mà sobre la raqueta es va lesionar veient-se obligat a retirar-se tant de la prova d’individuals com de la de dobles.

Arribem al final, amb les proves de dobles on en l’apartat masculí Vicent Molina i David Polop van aconseguir la plata després de superar sense dificultats la fase de grup i arribar fins a la final on es van enfrontar a la parella formada per Mateo Fernández i Miguel Paya del C.B El Campello. En el primer set Mateo i Miguel s’imposaven per 21-16. Després del descans els xativins van canviar el seu estil de joc i posaven la igualtat en el marcador després de véncer per 16-21. Ja en el set final, Vicent i David van caure en l’error de no iniciar el set amb el mateix estil de joc el que va fer que els rivals prengueren uns punts d’avantatge que malgrat la remuntada que van realitzar en tornar al camí correcte els va llastrar perdent el set i el partit novament per 21-16.

En la prova de dobles femení, en aquesta ocasió Andrea Orquín la va disputar amb Lucía Chorques, amb l’objectiu de provar la parella i de sumar punts de cara per a intentar la classificació en el Campionat d’Espanya Sub-19. Per desgràcia la final se li va escapar enfront de la parella enguerina formada per Soraya Gandia i Núria Martínez en una trobada en el qual van ser per davant en el marcador en tots dos sets i que en arribar als ral·lis finals no van saber rematar perdent l’oportunitat d’estar en la final en cedir per un doble 21-19.

I concloem aquesta crònica amb la prova de dobles mixt on la parella xativina formada per Vicent Molina i Andrea Orquín va tornar a penjar-se la plata després de cedir en la seua disputa per l’or enfront de la parella formada per Quique Gil i Sara Sáez.