Els jugadors del C.B Xàtiva i l’E.D.M de Bàdminton aconsegueixen 4 ors, 2plates i 2 bronzes.

El passat dissabte els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva i l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton es van desplaçar fins a la localitat de València per a disputar el Campionat Provincial dels “Jocs Escolars de la Comunitat Valenciana” en les categories aleví (Sub-13) i benjamí (Sub-11).

En aquest campionat la participació es va limitar tan sols als esportistes classificats per a poder disputar aquest últim torneig, no obstant això, els xativins van comptar amb una representació generosa perquè van aconseguir classificar-se per a aquest esdeveniment un total d’onze esportistes, sis d’ells pertanyents al club i els cinc restants de l’escola esportiva.

Iniciem la nostra crònica amb els esportistes més joves, els benjamins, que van disputar la competició amb la normativa adaptada per a la modalitat de minibádminton. En la prova de dobles, la parella formada per Lidia Ramón i Nerea Pico aconseguien la medalla de plata després de disputar-se el primer lloc enfront de la parella enguerina formada per Ricardo García i Gorka Santonja que van guanyar per 12-15 i 9-15. La quarta posició va ser per a Adria Meseguer i Arnau Ballester que van guanyar totes les seues trobades en la lluita per la quarta plaça.

En la prova individual, de caràcter mixt com la de dobles l’or va ser per a Aranu Ballester, el bronze per a Adrià Meseguer i la quarta plaça per a Lidia Ramón i la cinquena per a Nerea Picó.

Passem ara a repassar els resultats obtinguts pels esportistes alevins, Sub-13. En la prova d’individual masculí Feliu Terol va aconseguir la primera plaça del grup A i Alexis Piñero va fer el propi en el grup B, assegurant-se tots dos la disputa de la final, que va caure del costat de Feliu per un ajustat 21-18 i 21-18. Or i plata per als esportistes xativins. Destacar els dos bons partits realitzats per Meshack Martínez que va estar molt prop de disputar el partit pel tercer lloc.

En l’apartat femení Martina Molina s’imposava en el grup B als seus rivals i va aconseguir la passada per a final que la va enfrontar a l’esportista del C.B Manises Alanís Alcayde a la qual va véncer per 21-11y 21-6 i d’aquesta manera va aconseguir l’or.

Acabem amb la prova de dobles on la parella formada per Feliu Terol i Martina Molina van aconseguir el passe a la final que els va enfrontar a la parella formada per Gerard Domínguez i Alanís Alcayde. El primer set de la trobada va ser de gran igualtat per part de totes dues parelles i es va decidir en els últims ral·lis on els xativins es van mostrar més segurs i van aconseguir anotar-li’l per 25-23, per a posteriorment dominar el segon set i imposar-se per un clar 21-7 i penjar-se un nou or. Al mateix temps la parella de la E.D.M formada per Meshack Martínez i Alexis Piñero es disputava front Ariadna Fabra i Adrián Molero la medalla de bronze. Els xativins no van patir en excés i es feien amb el tercer esglaó del podi després de véncer per 21-10 i 21-15.

Presència xativina en els podis del TTR de San Pedro del Pinatar.

Els esportistes del C.B Xàtiva continuen amb la inèrcia positiva amb un or, dues plates i un bronze.

Dissabte passat, 14 de maig, també es va disputar el TOP TTR de les categories Sub-13, Sub-17 i Absoluta en la localitat murciana de San Pedro del Pinatar, fins allí es van desplaçar sis esportistes del C.B Xàtiva acompanyats pel tècnic Vicent Molina per a participar en les categories Sub-17 i absoluta.

El Pavelló Auxiliar Kubo va acollir als 74 esportistes inscrits en la competició que es va disputar al llarg de tota la jornada del dissabte.

Iniciem el nostre repàs a l’actuació dels esportistes xativins per la categoria absoluta on en la prova de dobles femenins, Maria Sanz al costat de la seua companya Lucía Chorques del C.B Drop València van aconseguir classificar-se com a primeres del grup B després de dues dures trobades per a d’aquesta manera accedir a la semifinal que les va enfrontar a la parella composta per Andrea Hernández i María Del Lluch Martín a la qual van superar en dos sets per 22-20 i 21-14. Així accedien a la final que les va tornar a creuar amb una de les parelles del seu grup inicial, Alejandra Inga Espinosa i Liliya Nikitina que en aquesta ocasió es van emportar la victòria per un ajustat 21-16 i 25-23. Plata per a Maria i Lucia que van realitzar un bon torneig.

En la prova de dobles masculí David Polop i Vicent Molina van aconseguir el bronze després d’aconseguir la segona plaça en un complicat grup B que els obligue a traure el millor d’ells. Tanquem l’apartat de dobles amb la prova de mixtos on Vicent Molina i Maria Sanz no van poder superar la fase de grups.

Ens centrem ara en la categoria Sub-17 on comptàvem amb la participació d’Andrea Orquín, Marcos Cimas i Jesús Cimas. En la prova d’individuals els jugadors del C.B Xàtiva van quedar a les portes de poder disputar la fase final del torneig, no obstant això van realitzar partits de gran qualitat.

Acabem amb les proves de dobles, comencem pel femení on Andrea Orquín al costat del Sara Sáez van aconseguir imposar-se a totes les parelles del torneig per a d’aquesta manera penjar-se la medalla d’or. D’altra banda, els germans Cims degueren conformar-se amb la plata després de caure enfront de la parella andalusa composta per Javier Basilio Calatrava i Marcos Montoya en la final per 21-12 i 21-14.

Xàtiva acull la 3a Concentració de Seleccions Autonòmiques.

El cap de setmana es va tancar amb la jornada dominical del 15 de maig en l’es va desenvolupar la 3a Concentració de jugadors Sub-15 i Sub-17 de la Comunitat Valenciana que va reunir un total de 29 esportistes de diversos dels clubs de la comunitat.

En aquesta ocasió va ser la localitat de Xàtiva l’encarregada d’acollir aquesta activitat de la Federació de Bàdminton de la Comunitat Valenciana (*FBadCV) en les instal·lacions del Pavelló Municipal Francisco Ballester, de 10.00h a 13.00h. La sessió d’entrenament dels esportistes Sub-17 va ser dirigida per Iván Gallardo i el grup de jugadors Sub-15 van treballar amb el tècnic local Javier Alcázar. Al llarg de les tres hores d’entrenament els esportistes van treballar aspectes tècnics i tàctics de les proves de dobles.

El Club Bàdminton Xàtiva va ser present en aquesta concentració amb un total de sis esportistes, tres d’ells (Ximo Torres, Sergio Miguel i Xavi Roca) en la categoria Sub-15 i els tres restants (Andrea Orquín, Marcos Cimas i Jesús Cimas) en la Sub-17. Amb l’absència de Sarai Ramón que malgrat estar convocada no va poder assistir a l’activitat. Tots ells van treballar intensament a les ordres dels tècnics per a intentar fer-se amb un buit en l’última concentració i tindre opcions de participar en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques.