La RFEF modifica el seu Protocol Covid per a reforçar l’eficàcia i seguretat de les mesures establides

La Real Federació Espanyola de Futbol ha introduït nous mecanismes de reforç en el seu Protocol d’actuació davant el Covid-19 i ha presentat al CSD, per a la seua validació, una nova versió que, essencialment, introdueix dos nous mecanismes de reforç i exigència.

D’una banda, en l’apartat del conjunt de les competicions d’àmbit estatal no professional, estableix que la periodicitat dels test que obligatòriament han de passar tots els jugadors i jugadores que participen en les competicions oficials d’àmbit estatal no professional serà setmanal sempre que en la setmana en qüestió hi haja jornada o jornades de competició per a les categories de Segona Divisió B, Tercera Divisió Masculina, Primera i Segona Divisió Femenina, i Primera i Segona Divisió de Futbol Sala Masculí i Femení i cada 14 dies sempre que en aquest període hi haja jornada o jornades de competició per a les categories de Primera Nacional Femenina, Segona Divisió B i Tercera Divisió de Futbol Sala, Divisió d’Honor Juvenil de Futbol i de Futbol Sala i Lliga Nacional Juvenil.

Precisa així mateix que qualsevol jugador o jugadora que no haja passat els test obligatoris en aquestos terminis no podrà disputar un partit oficial de les categories d’àmbit estatal i que si un equip no haguera passat els test obligatoris segons la seqüència marcada o no tinguera el nombre mínim de jugadors que haguera passat els test obligatoris es donarà el partit per perdut.

D’altra banda, l’RFEF ha afegit un nou requeriment al seu Protocol Reforçat per a aquells partits que hagen de disputar els equips de competicions no professionals en el Campionat Nacional d’Espanya / Copa del Rei contra equips adscrits a categories professionals. En concret, aquesta nova addició assenyala que la RFEF i la LFP han acordat que tots els equips que hagen de disputar partits de la competició de la Copa d el Rei contra equips pertanyents a la Primera i Segona Divisió hauran de passar tots els seus membres els corresponents test, amb l’anterioritat mínima suficient segons el protocol per als equips professionals aprovat per la LFP. I afig que la LFP, per mitjà del seu proveïdor oficial i de comú acord amb l’RFEF, proveirà dels test pertinents al conjunt de membres dels equips que hagen de disputar aquestes duels de la Copa del Rei.

Aquestes mesures entraran en vigor per a totes les categories en la jornada que ha de disputar-se els dies 14 i 15 de novembre de 2020. A partir d’aquesta data, serà obligatori declarar davant l’àrbitre corresponent el compliment de l’obligació d’haver passat els test segons la seqüència corresponent. La no declaració o el no haver passat els test obligatoris impedirà la disputa de la partit, donant per perdedor a l’equip que no complisca.