La situació sanitària a la ciutat i la campanya de vacunació han estat els temes principals de la trobada

Com va avançar a XTRADIO el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de Xàtiva, José Vicente Benavent, ahir es va celebrar una reunió entre representants municipals i aquells col·lectius que treballen amb persones vulnerables. 

Com ampliava la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, a les xarexs socials, a la reunió van participar els dos regidors, la secretaria del Consell d’acció i polítiques socials i les entitats sectorials de la ciutat que treballen amb persones vulnerables, és a dir, entitats que treballen en col·lectius de persones i les seues famílies que pateixen malalties físiques, mentals, neurodegeneralives, cròniques… (Aspromivise, Acofeem, Afilacos, Axem, Axatea i AECC).

En la reunió, celebrada telemàticament, es va informar de la situació sanitària a la ciutat, de com gràcies a les mesures, tot i que estrictes i de gran sacrifici per alguns sectors, han afavorit baixar la corba de contagis, de la situació a l’hospital, a les ucis, dels protocols de vacunació que ens informa sanitat i així poder recollir també els seus dubtes, les seues inquietuds i també les seues aportacions i propostes. També es va explicar les diferents vacunes, la seua efectivitat, com són cadascuna, etc.

Des dels col·lectius es va demanar que no sols es vacunen els grans depenents i els cuidadors professionals sinó també els cuidadorns no professionals, proposta que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ja ha traslladat al Consell Interterritorial de Salut perquè s’incloga al programa nacional. 

A més, des de l’Ajuntament de Xàtiva es va informar que a la ciutat ja estan vacunades totes les residències en les dues dosis, així com els professionals de primera línia de l’hospital i d’atenció primària. D’altra banda, ahir mateix estava prevista la vacunació dels usuaris i professionals del centre de dia d’Acofeem i del Centre ocupacional d’Aspromivise, i hui del Centre de persones amb Alzheimer i a tot el CRIS, usuaris i professionals. A més, al Departament de Salut Xàtiva – Ontinyent ja s’ha començat a vacunar a les persones majors de 90 anys que no estan en residències.