L’Ajuntament es farà càrrec del transport del projecte dins del Pla “Reactivem Xàtiva”

L’Ajuntament de Xàtiva col·labora en una iniciativa impulsada per Nuria Benet, una xativina resident a Alemanya, que té com a objectiu l’exportació de fruites, verdures, hortalisses i productes de proximitat cap al país bavar.

El projecte, que porta per títol «De l’horta de Xàtiva a Alemanya», té la intenció de donar suport als productes agrícoles de la ciutat, amb un enviament mensual de vora una tona de productes, corrent el transport del mateix a càrrec de l’Ajuntament de Xàtiva.

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, ha destacat que era necessari donar suport als productors agrícoles i també ha manifestat que la intenció és que aquest siga un programa que s’estabilitze amb el pas del temps i siga una nova via de venta de productes agrícoles de l’horta de Xàtiva.

Entre els productes que es poden sol·licitar es troba una gran varietat de fruites i verdures, mel i oli d’oliva, entre d’altres. En total són 7 els llauradors i productors que participen inicialment d’aquest projecte, que ja compta amb més d’una seixantena de clients alemanys i d’altres nacionalitats, i en el que s’envia una primera remesa de 600 kilograms.

Cada client realitza la seua comanda a través d’un correu electrònic i fa el pagament a través de transferència bancària. La mercaderia eix l’últim divendres de cada mes.