L’augment en 2023 respecte al 2022 és d’un 29% i creix especialment en l’àrea sanitària, on s’invertiran 17,5 milions en l’ampliació de l’hospital Lluís Alcanyís

La Generalitat Valenciana ha fet públics els pressupostos de cara a 2023, en els quals està prevista una inversió per a Xàtiva de 42,15 milions d’euros en els pròxims anys. Es tracta d’un increment del 29% respecte al present exercici 2022, en el qual hi havia pressupostats un total de 32,5 milions. Aquest pressupost es destinarà a finançar les diferents intervencions programades en àrees com ara Sanitat, Justícia, Medi Ambient, Cultura o Infraestructures. 

La principal inversió estarà destinada a l’ampliació de l’Hospital Lluís Alcanyís, que creix en 9,5 milions d’euros respecte a 2022 fins a arribar als 17,5 milions amb els quals es podran dur a terme diferents actuacions. També augmenta en 1,5 milions la inversió per al nou Centre de Salut «Xàtiva II», que se situa en els 4,5 milions d’euros, i per això la inversió total en infraestructures sanitàries durant els pròxims anys superarà els 20 milions. 

També creix la inversió destinada al futur Palau de Justícia que s’ubicarà a l’exconvent de Santa Clara, en la part que recau a l’Avinguda Selgas, i que passa dels 15 milions pressupostats en 2022 als 16,5 de cara al pròxim any 2023. A més a més, cal destacar la incorporació d’una nova inversió en la carretera Xàtiva-Vallés-Cerdà que serà d’un total de 2,8 milions d’euros, mentre que per al Centre Raimon d’Activitats Culturals es manté l’anualitat i per a la rehabilitació de Sant Domènec es destinaran 30.000 euros per a la redacció del projecte. 

L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, s’ha mostrat molt satisfet amb aquestes inversions. L’escoltem: