La inversió total per a la comarca de la Costera es de 14 milions d’euros

Ahir al matí, les diputades autonòmiques del Partit Popular, Verònica Marco i Andrea Gigante, van visitar Xàtiva acompanyades per portaveu local, Marcos Sanchis. En la seua visita van exposar les inversions que contempla el govern autonòmic per a la comarca de la Costera i la ciutat de Xàtiva per a 2024. També es va parlar de la posició del govern autonòmic pel que fa a l’eliminació de competències en matèria de violència de gènere dels jutjats de Xàtiva. 

La diputada Andrea Gigante va remarcar “l’aposta clara del govern de Mazón per uns pressupostos seriosos i realistes que deixaran més de 14 milions d’euros en la comarca de la Costera, dels quals més de 7 milions seran invertits en Xàtiva i estaran destinats a infraestructures com l’ampliació de l’hospital Lluís Alcanyís, la millora de l’hospital de dia d’oncologia, la construcció del segon centre de salut, del Palau de justícia i el Centre de Dona 24 hores, unes reivindicacions històriques i que han estat abandonades per l’esquerra”. 

Per la seua part, Verònica Marco destacava el model de govern del Partit Popular que ha disminuït el 50 % les despeses per a alts càrrecs, en contraposició amb l’afirmació del Marcos Sanchis que parlava d’un govern socialista molt car per a Xàtiva. La diputada popular va afegir que “s’ha reforçat la despesa social i s’ha fet un pla de reducció d’impostos on hem eliminat l’impost de successions i ara es podran fer deduccions importants de despesa en salut bucodental, en la pràctica esportiva, en la compra d’audífons o en salut mental”. 

Pel que fa a les inversions en Xàtiva es va destacar la construcció del Centre de Dona 24 hores al qual es destinaran 85.000 euros per a la seua posada en funcionament i tindrà un cost de manteniment de 900.000 euros anuals. En matèria d’educació, Verònica Marco destacava que “les actuacions contemplades són la reforma i manteniment de quatre centres i la construcció del centre d’educació especial Pla de la Mesquita”. 

Pel que fa a la construcció de la seu judicial al convent de Santa Clara, es destinen 2,8 milions d’euros. Verònica Marco afirmava que si tot avança sense contratemps, l’execució de la construcció del Palau de justícia està prevista en un any. Respecte al retorn de les competències en Violència de gènere als jutjats de Xàtiva, Verònica Marco va afirmar que “s’ha comés una gran injustícia amb aquest partit judicial, eliminant les competències en Violència de gènere a un jutjat que atenia dues comarques. Des del Partit Popular pensem que l’única forma de retornar aquestes competències passa perquè el Govern d’Espanya derogue el decret que les retira del jutjat mixt de Xàtiva”.