La inversió prevista per a 2021 és de 3,8 milions d’euros

L’Ajuntament de Xàtiva va compartir ahir la noticia sobre la connexió ciclopeatonal en el corredor Carcaixent – Xàtiva mitjançant una Via Verda, que disposarà el pròxim 2021 d’una inversió pròxima als 4 milions d’euros per part de la Generalitat Valenciana. 

Concretament, es passarà dels 137.000 euros pressupostats per a la realització del projecte en 2020 als 3.831.999 euros. Unes actuacions a realitzar que, a més, són susceptibles de ser cofinançades pels fons FEDER de la Unió Europea.

El projecte té per objectiu la connexió ciclopeatonal des del nucli urbà de Xàtiva fins a l’estació de Carcaixent, unint les comarques de la Costera i de la Ribera Alta, adequant zones en desús com les antigues vies que divideixen en dues parts la localitat de Manuel. Es tracta, en definitiva, d’uns treballs de mobilitat sostenible, aprofitant l’existència d’un traçat ferroviari de 9,5 quilòmetres de l’antiga línia La Encina – València fins a La Pobla Llarga, desmantellada l’any 2009. Entre La Pobla Llarga i Carcaixent s’adequarà un corredor capaç d’albergar, en condicions adequades de seguretat viària i comoditat, la ruta ciclopeatonal, sumant un recorregut total de 16 quilòmetres.

Per al conseller Arcadi España aquest traçat és de “gran interés” en poder aprofitar-lo com “una ruta directa i desafectada de trànsit rodat entre les poblacions de La Pobla Llarga, Manuel i Xàtiva”, a més de promoure altres usos com la pràctica de l’esport a l’aire lliure i altres activitats lúdiques amb gran potencial de desenvolupament turístic de la zona.

Finalment, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha valorat molt positivament les diverses inversions previstes l’any vinent per part de la Generalitat a la ciutat. Per al primer edil “es tracta d’un increment important en les quanties de projectes destinats a Xàtiva, la qual cosa demostra l’aposta decidida que el govern valencià està fent per la millora dels serveis públics a tots els nivells i també per l’escut social de la nostra ciutat”.