1 or, 1 plata i 9 bronzes van sumar els esportistes xativins

El 16 i 17 de setembre va tindre lloc en la localitat murciana de Las Torres de Cotillas la disputa del Màster Nacional de categoria sènior. Aquest esdeveniment va comptar amb la participació d’un total de 148 esportistes de 50 clubs del territori nacional, que van aprofitar l’oportunitat per a avaluar el seu estat de cara a la pròxima gran cita, el Campionat d’Espanya que tindrà lloc del 13 al 15 d’octubre a Benalmàdena. Entre aquest grup de jugadors es trobaven set esportistes del Club Bàdminton Xàtiva, que després del torneig van tornar amb un total d’11 medalles (un or, una plata i nou bronzes) i amb ganes d’aprofitar al màxim els pròxims 20 dies per a acabar de preparar el C.Espanya. A continuació, realitzem un breu repàs als resultats al llarg del cap de setmana.

Comencem per la categoria A1-A2 on en la prova de dobles femení MªJosé Mompó juntament amb la seua companya María Isabel Sáez van superar la fase de grup com a primeres classificades per a posteriorment disputar les semifinals enfront de la parella formada per Carolina López i Jessica Perret en un partit de bastant igualtat que se’ls va escapar per poc (21-18 i 21-14), sobretot en el primer set on la diferència va ser mínima, finament van obtindre una meritòria tercera plaça.

Torn ara per a la prova de dobles mixt B1 on Mª José Mompó i Julio Martín van estar molt prop de passar com a primers de grup, però una segona trobada molt ajustat els va condemnar a la segona plaça que va propiciar que les semifinals les hagueren de disputar enfront de l aparella cap de sèrie número u, formada per César Fernández i Carolina López que es van imposar per 21-16 i 21-9. Els jugadors del C.B Xàtiva sumaven un nou metall de bronze.

En la prova de dobles masculins de la categoria B2 comptem amb la representació de Julio Martín i Vicente Ferrer que van aconseguir el passe a la fase d’eliminatòria després d’aconseguir la primera plaça del grup B, això els va permetre esquivar la ronda de quarts de final i plantar-se en la semifinal. En ella es van mesurar a la parella formada per Iván Gallardo i Bernardo Galmes, en un partit que van començar perdent per un ajustat 21-17, però que van saber remuntar després d’imposar-se en el segon per un clar 13-21. Tot semblava encarrilat per a consolidar la remuntada, però un gran nombre d’errors no forçats realitzats per la parella xativina els va condemnar, cedint per 21-14, i aconseguint un nou bronze.

Tanquem la categoria B2 amb la prova de dobles mixt on Vicente Ferrer i Mónica Manrique del C.B Sant Ferran de València van aconseguir la tercera plaça. Després d’aconseguir el passe a la fase final, després d’una fase de grup molt disputada on van disputar dues trobades al millor de tres sets, es van enfrontar en semifinals a la parella formada per Iván Gallardo i María Jesús Almagro que es van imposar amb facilitat per 21-10 i 21-7.

Ens centrem ara en la categoria C1, on el representant xativí, José Luis Llopis va realitzar en la prova d’individual una bona fase de grup guanyant les seues dues trobades i derrotant al cap de sèrie número u en dos sets per 21-15 i 24-22. Ja en quarts de final, es va creuar amb Antonio Jover i els assistents van poder gaudir d’un gran partit de més d’una hora de duració, on Antonio es va posar per davant després de véncer el primer set per 16-21, el xativí va posar la igualtat en el marcador després de recuperar-se i véncer per 21-19 en un igualat segon set. D’aquesta manera van arribar al tercer i definitiu set on la igualtat i l’alternança de punts va ser constant, i finalment el set va caure del costat d’Antonio per 24-22, després d’un gran set de tots dos esportistes. Una meritòria 5a plaça per a José Luis que es va quedar a les portes d’assegurar el bronze.

En la prova de dobles masculins José Luis Llopis va formar parella amb Juan Arenas, on no van aconseguir superar la fase de grup després de cedir en una altra trobada de més d’una hora, en tres sets enfront dels valencians Luis Gómez i Antonio Jover per 20-22, 21-18 i 12-21.

Continuem avançant i ens centrem en la categoria C2 on la nova incorporació del C.B Xàtiva, Juan Carlos Hintze va competir en les proves de dobles masculí i dobles mixt aconseguint dos grans resultats.

En la prova de dobles masculins va formar parella amb Màxim Hernández del C.B Les Torres aconseguint imposar-se en totes les trobades del torneig, sense cedir cap set, la qual cosa els va portar pel cap alt alt del podi per a penjar-se l’or. D’altra banda, en la prova de dobles on va competir al costat de Gloria Latorre del C.B Collado Villalba van aconseguir el passe a la fase final després de quedar en la segona posició del grup C. En quarts de final es van enfrontar a Ignacio Moreno i Rosa Virginia Victorica guanyant amb claredat per 21-10 i 21-8. En la següent ronda els esperava la parella formada per Bernardo Galmes i Mercè Llugany, caps de sèrie número u. Aquest partit de semifinals va ser més dur i es va disputar a tres sets, on va haver-hi molta alternança en el domini d’aquests, però finalment va caure del costat de Juan Carlos per 21-8, 15-21 i 21-10. En la final els esperaven Nicolas Murgatroyd i Ana Pascual que es van imposar en dos sets molt ajustats que es van decidir per xicotets detalls en els ral·lis finals deixant a Juan Carlos i Gloria amb la plata.

Anem arribant a l’acabe, i amb això a la categoria D, on Santiago Villanueva va competir en la prova d’individuals aconseguint sumar un nou bronze per al club xativí. En la prova de dobles va competir al costat de l’esportista madrileny Juan José Pérez del C.B Leganés, on van aconseguir una altra meritòria tercera posició malgrat li la primera vegada que competien junts.

Tanquem la nostra crònica setmanal amb la categoria SV i SV+ on Carlos Marténez va poder competir en tres proves diferents. En primer lloc, en la prova d’individual SV i SV+ va aconseguir accedir a la fase final on es va enfrontar en semifinals a Luis García que es va imposar en dos sets per 21-16 i 21-12 aconseguint el primer bronze. Ja en la prova de dobles masculins de la categoria SV, Carlos al costat del seu company Cándido Osorio del C.B Les Torres, malgrat no realitzar un gran torneig van aconseguir penjar-se la medalla de bronze. Finalment en la prova de dobles mixtos, Carlos va formar parella amb Mª Ángeles Prados repetint actuació i sumand un nou bronze.

Un cap de setmana positiu per als xativins, que encara que es queden embossats en la tercera plaça, acumulen uns valuosos partits de competició per a anar agafant ritme de cara al pròxim C.Espanya.