Els joves esportistes xativins continuen amb els bons resultats de les últimes setmanes

Xàtiva es va convertir diumenge passat en l’epicentre del bàdminton valencià en acollir els primers Campionats Autonòmics de l’actual temporada, concretament el de les categories Sub-11, Sub-15 i Absoluta. L’escenari triat en aquesta ocasió va ser el Pavelló Municipal de Voleibol, on es van donar cita els 78 esportistes dels clubs de la Comunitat Valenciana. El Club Bàdminton Xàtiva, com no podia ser d’una altra manera, també va comptar amb la representació de tretze esportistes que van competir en totes les categories presents.

Els esportistes xativins no van defraudar i van continuar amb la tònica d’aquesta temporada i van aconseguir estar entre els millors, tenint presència en 5 de les finals i aconseguint un total de 8 medalles al final de la jornada del diumenge.

En la categoria Sub-11, Arnau Ballester va participar en el seu segon torneig oficial de la temporada i per primera vegada en un C.Autonòmic, i malgrat que els nervis no li van deixar rendir al màxim nivell va aconseguir la medalla d’or en la prova de dobles masculí al costat de Diego Vazquez (C.B Teulada). D’altra banda en la prova d’individuals va aconseguir la segona plaça després de perdre en la final enfront del seu company de dobles.

En la categoria Sub-15, en la prova de dobles masculins Pau Salas i Jorge Frances (CB Enguera) van caure en la final enfront de Simon Coloma i Vicent Ivars, aconseguint la medalla de plata. En la prova de dobles mixtos, Sarai Ramón i Ximo Torres van aconseguir una meritòria tercera plaça, que els va atorgar el bronze. D’altra banda, Andrea Orquín i Jesús Cimas van aconseguir la plata. En prova d’individual femení, Andrea Orquín es va plantar en la final sense massa dificultats, adjudicant-se finalment la plata. En l’apartat masculí Jesús Cimas va arribar sense dificultats fins a la semifinal, on es va enfrontar a Quique Gil, que finalment es proclamaria campió. Jesús va realitzar una bon partit però no va poder crear la suficient pressió en el seu rival que va acabar per imposar-se, deixant al xativí amb el bronze.

En la categoria absoluta, van participar diversos esportistes Sub-17, que continuen aprofitant aquests tornejos de categories superiors per a anar aconseguint el ritme de competició adequat. Tot i això, en el dobles masculí, Vicent Molina i David Polop que van aconseguir el bronze i van estar molt prop de donar la sorpresa i plantar-se en la final del torneig.

D’altra banda, dissabte, els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva de categoria Sub-13 i Sub-15 es van desplaçar fins a Enguera per a participar en la 2a Jornada dels “Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana” en la categoria infantil. Els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva i l’Escola Esportiva Municipal de Bàdminton van realitzar un bon paper en general, malgrat la presència de diversos esportistes nous i als múltiples enfrontaments entre esportistes xativins, així i tot es va aconseguir superar el 50% de victòries en les proves d’individuals i estar molt prop d’aquest 50% en les de dobles. Van destacar els següents esportistes que van aconseguir guanyar en totes les trobades disputades; Pau Salas, Andrea Orquín i Jesús Cimas.

Agenda esportiva

Dissabte que ve se celebrarà en la veïna localitat d’Enguera un nou Torneig Territorial, en aquesta ocasió també corresponent a les categories inferiors, la qual cosa suposa la presència d’esportistes des de categoria Sub-11 a Sub-19 en una altra gran jornada de bàdminton el municipi de la Canal de Navarrés.

La jornada del diumenge està reservada per a un nou TTR de categoria Absoluta i Sènior a El Campello.