El campionat va acollir al llarg dels tres dies a un total de 322 esportistes de 95 clubs del territori nacional

Del 13 al 15 d’octubre la localitat malaguenya de Benalmàdena va ser la seu del Campionat d’Espanya Sènior 2023, torneig que es va disputar en les instal·lacions del Pavelló Poliesportiu Arroyo de la Miel va acollir al llarg dels tres dies a un total de 322 esportistes de 95 clubs del territori nacional.

El Club Bàdminton Xàtiva va estar representat per un total de set esportistes, Carlos Martínez, Santiago Villanueva, José Luis Llopis, Juan Carlos Hintze, Julio Martín, Vicente Ferrer i MªJosé Mompó, que van aconseguir uns destacats resultats obtenint un total de 7 medalles, que es van repartir del següent mode, 1 or, 2 plates i 4 bronzes. Estos podis van ser acompanyats pel no-res menyspreable xifra de cinc cinquens llocs, en els quals els nostres esportistes van estar molt prop del pas a les semifinals. Comptat i debatut, els sèniors de l’entitat xativina tanquen de forma destacada una gran temporada en la qual han aconseguit bons resultats tant a nivell autonòmic com nacional. I amb el hàndicap dels dos últims mesos, molt durs, entrenant en unes instal·lacions que no reuneixen les condicions adequades per a esportistes que es troben competint a nivell nacional, perquè la falta de llum (dues dels focus porten un mes sense funcionar), altura del sostre i distància a les parets no són les condicions per a dur a terme els entrenaments.

A la categoria A2 on en la prova de dobles femení va competir MªJosé Mompó al costat de MªIsabel Sáez (C.B Les Torres) que després de superar la fase de grup van caure en quarts de final per un ajustat 21-17 i 21-18 enfront de la parella formada per Isabel María Pina i Inmaculada Rojas, quedant classificades en cinquena posició.

Passem a categoria B1, però sense deixar a MªJosé Mompó que va perdre en quarts de final enfront del cap de sèrie número u del torneig, Vanessa Serrano, sumant una nova cinquena plaça.

Ja, finalment, en esta mateixa categoria la xativina va formar parella amb Julio Martín per a disputar el dobles mixt. La parella xativina va partir com a cap de sèrie número dos del torneig i es va anar obrint pas en el quadre fins a aconseguir la final on es van veure les cares enfront de la parella andalusa formada per Julio Fernández i Olalla Fernández que es van imposar per 21-16 i 25-23 deixant als xativins amb el subcampionat d’Espanya.

Tanquem la categoria B, concretament la B2 amb la prova de dobles masculí on el duo format per Vicente Ferrer i Julio Martín van aconseguir la primera plaça del grup G i amb això el passe a la ronda final. Després de superar els huitens de final sense massa dificultats es van creuar amb la parella formada per Alfons Beltrán i Abel Hernández, caps de sèrie número u, i que van superar als esportistes del C.B Xàtiva per 21-15 i 21-9 havent de conformar-se amb la cinquena plaça. Finalment, Alfons i Abel es van proclamar campions.

Torn ara per a la categoria C, on en C1 en la prova d’individuals José Luis Llopis en la ronda de setzens de final es va enfrontar a l’andalús Salvador Polit en un gran partit del xativí que després de tres sets ajustats assoliment el passe a la següent ronda després d’imposar-se per 21-15, 20-22 i 21-17. En huitens es va haver de mesurar al que finalment seria campió, Luis Antonio Morcillo que es va imposar a José Luis per 21-14 i 21-10 en una trobada en el qual el xativí no li va facilitar la tasca al navarrés. Novena plaça per al jugador del C.B Xàtiva.

En la prova de dobles masculí C1 José Luis Llopis i l’andalús Juan Arenas van realitzar un bon paper superant la fase de grups, però desgraciadament de nou van tornar a creuar-se en la ronda de quarts de final amb els caps de sèrie número u i posteriors campions. Aquesta parella integrada per Luis Antonio Morcillo i Alvaro Rangil fitació a José Luis i Juan després d’imposar-se per 21-15 i 21-14, quedant estos en un meritori cinqué lloc.

Pròxima parada en la categoria C2 on la nova incorporació del Club Bàdminton Xàtiva, Juan Carlos Hintze va competir en la prova de dobles femení al costat de Gloria Latorre (C.B Collado Villalba) on després de superar les tres rondes eliminatòries prèvies es van plantar en la final enfront de Bernardo Galmes i Mercè Llugany als quals es van imposar amb autoritat per 21-14 i 21-11 proclamant-se campions i penjant-se l’or. 

En la prova de dobles masculí va formar parella amb el murcià Maximino Hernández al costat del qual va aconseguir el bronze. Després de superar la fase de grup i els quarts de final es van enfrontar a Bernardo Galmes i Miguel Ángel Polo en una disputada trobada que es va decidir per un doble 21-16.

Ens centrem a continuació en la categoria D, on el representant del C.B Xàtiva Santiago Villanueva va aconseguir el cinqué lloc en la prova d’individual masculí després de caure en quarts de final enfront de Gabriel Villalonga per 21-12 i 21-18 en un bon partit en el qual Santi va estar molt prop de forçar el tercer set. D’altra banda, en la prova de dobles va formar parella amb el jugador del Club Badminton Edumivi Gasteiz Mikel Rodríguez, on després d’aconseguir superar la fase de grups van accedir fins a les semifinals on es van enfrontar al duo integrat per José Ramírez i Miguel Vaz que es van imposar per 21-18 i 21-13, quedant com tercers classificats.

Arribem al final d’este resum amb la categoria SV+, on comptem amb la presència de Carlos Martínez que va competir en les tres proves possibles i va aconseguir pujar al podi en totes elles. En l’individual masculí es va penjar el bronze després de caure en semifinals enfront de José Guerrero en una intensa trobada a tres sets i 42 minuts de duració que es va tancar en contra del xativí per    21-15, 24-26 i 21-16.

En la prova de dobles mixt, va competir al costat de Mª Cristina Pastor, on va tornar a repetir medalla de bronze després de caure en semifinals enfront de la parella formada per José Demà i Dolores Touriño per un ajustadíssim 21-17 i 22-20, tenint diversos punts de sets al seu favor per a tancar el segon dels sets i forçar la disputa del tercer.

Finalment, plata en la prova de dobles masculí, on va formar parella al costat del seu company habitual Ramon Quiroga i tan sols van cedir en el partit definitiu enfront de Roger Alexander Jackson i John Rae Mcgilvray.