Els autors guardonats signen exemplars de les seues obres per als assistents a l’acte

Passat divendres 23 d’abril, amb motiu del Dia del Llibre, va tindre lloc a la Casa de Cultura la presentació oficial de les tres obres guardonades a la XXXV edició dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva, celebrada el passat any 2019.

La guanyadora del premi Ibn Hazm de Poesia Imma López, amb el seu poemari «Veus», i el guanyador del premi Carlos Sarthou d’Assaig Vicente Gabriel Pascual amb el treball «El convent de Sant Francesc de Xàtiva, arquitectura, patrimoni i societat» van intervindre presencialment, mentre que el mallorquí Miquel Àngel Vidal, premi Blai Bellver de Narrativa amb «El mètode de composició», ho va fer de manera telemàtica degut a que no va poder assistir presencialment per les restriccions d’entrada i eixida a la Comunitat Valenciana.

«Els Premis Literaris Ciutat de Xàtiva representen una cita assenyalada per al cor d’una ciutat que batega amb cada manifestació cultural d’aquesta índole, i amb aquesta edició continuem pinzellant el quadre del nostre llegat cultural. No debades, el proper any celebrarem el primer mil·lenari del Collar de la Coloma, del poeta andalusí Ibn Hazm qui dóna nom a un dels tres guardons», va manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui va afegir que «els treballs reconeguts conjuminen l’experiència de dues dilatades trajectòries creatives amb la prometedora joventut d’un dels guardonats».

Per la seua part, la regidora de Cultura Raquel Caballero va expressar que «aquesta cita estava programada per al passat mes d’octubre però es decidí ajornar-la com a conseqüència de la situació sanitària fins al dia del Llibre», al temps que va indicar que «la intenció és consolidar aquesta data per a les properes edicions dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva».

L’acte va finalitzar amb l’espectacle de dansa urbana-contemporània «Indala», a càrrec de David Vento, i posteriorment els guardonats van signar exemplars per als assistents.