2 ors, dues plates i 6 bronzes va ser el balanç aconseguit en el torneig

El dissabte 11 de febrer la localitat de Xàtiva va acollir el primer Torneig territorial de la temporada 2023 a la Comunitat Valenciana, aquest torneig estava dirigit a les categories Sub-11, Sub-15 i Sub-19. El Pavelló Municipal Francisco Ballester de Xàtiva va reunir en la jornada del dissabte als 51 esportistes participants. Els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva van aconseguir uns bons resultats aconseguint dos ors, dues plates i sis bronzes en aquest primer torneig territorial de la temporada 2023. 

A la categoria Sub-15 van participar de cinc esportistes del club xativi.

En la prova d’individual femení, Martina Molina va quedar enquadrada en el grup B on després de guanyar les seues dues primeres trobades va haver de jugar-se el passe a la final amb l’esportista Jimena Alonso que es va imposar a la xativí que va sumar el bronze.

En l’apartat masculí destacar el bon inici de torneig que van realitzar Alexis Piñero i Meshack Martínez que van iniciar la jornada amb victòries. Finalment van haver d’enfrontar-se també als cap de sèrie dels seus respectius grups i no van poder sumar més victòries. D’altra banda, Xavi roca tampoc va poder superar la fase de grup. 

Seguint amb l’apartat masculí Feliu Terol que va aconseguir véncer les tres trobades de grup per a passar a la següent ronda es va enfrontar en semifinals a Mateo Figueres en una trobada en el qual el xativí va tindre molts alts i baixos en el seu joc. Això li va portar a perdre el primer set per 21-13, però les coses van canviar en el segon on es va arribar al marcador final de 22-20 amb una gran igualtat i amb moltes possibilitats d’optar a forçar el tercer set, però lamentablement no va poder ser, havent de conformar-se amb la tercera plaça i el bronze.

A les proves de dobles mixt la parella formada per Feliu Terol i Martina Molina es penjava un nou bronze després de perdre el partit que els feia el pas a la final enfront els cap de sèrie número dos del torneig. 

Finalitzem les proves de dobles i la categoria Sub-15 amb el dobles masculí on Alexis Piñero i Meshack Martínez van aconseguir la segona plaça del grup A, que malgrat no ser suficient per a accedir a la fase final si els va valdre per a col·locar-se en la tercera plaça i sumar un nou bronze per als xativins.

A la categoria Sub-19 van participar huit esportistes cinc d’ells d’una categoria inferior que van aprofitar l’ocasió de la disputa del TTR a Xàtiva per a participar. 

A les proves de dobles les dues parelles xativines van disputar la final del torneig després de classificar-se com a primers dels seus respectius grups. Aquestes dues parelles són les formades per David Polop/Vicent Molina i d’altra banda la composta pels germans Jesús i Marcos Cimas. En la final es van imposar David i Vicent per 21-16 i 21-10 es a dir, or per a David i Vicent i plata per a Jesús i Marcos.

En la prova de dobles mixt Andrea Orquín i Vicent Molina van aconseguir l’or després d’imposar-se en una dura final a la parella formada per Feliç Sanz i Sara Llopis del C.B Asp. La parella alacantina va començar per davant en el marcador, però els xativins van reaccionar per a igualar la trobada i acabar remuntant-la.

També en aquesta prova Carla Pérez va participar al costat de Miguel Ángel Pelegrín quedant tercers de grup.

En la prova de dobles mixt Sarai Ramón i Ximo Torres van aconseguir la tercera posició després de quedar segons de grup. En la prova de dobles femení Carla Pérez i Sarai Ramón van aconseguir la quarta plaça 

Per finalizar anem amb les proves d’individuals, on Marcos Cimas i Ximo Torres van quedar en segona i tercera posició del seu grup quedant fora de la fase final. A aquesta si van accedir Jesús Cimas i David Polop en aconseguir la primera plaça dels seus respectius grups. Després de superar els quarts de final Jesús no va poder superar al seu rival.I en L’altra semifinal la van jugar Juan Pablo de Siano i David Polop on el xativí va controlar en tot moment el partit per a assegurar-se el passe a la final després de guanyar per 21-9 i 21-14. 

En la final es van veure les cares el murcià Adrián Gálvez i el xativí David Polop en una gran trobada que es va caracteritzar per la igualtat en el marcador i l’alternança en els ral·lis per a un i un altre jugador. Finalment David Polop es va emportar la plata en la prova d’individuals.

En la modalitat d’individual femení on Andrea Orquín, malgrat quedar fora de la fase final, va ser capaç d’aconseguir la cinquena plaça.