Els xativins tornen amb 10 medalles: 4 ors, 4 plates i 2 bronzes

El dissabte 18 de novembre la localitat alacantina del Campello es va convertir en epicentre del bàdminton de la Comunitat Valenciana amb la disputa del Top TTR de categories inferiors que va reunir un total de 93 esportistes que es distribuïen des de la categoria Sub-11 a la Sub-19.

El Club Bàdminton com és habitual en aquests tornejos va ser present amb una representació d’11 esportistes i amb la baixa per lesió de Marcos Cimas que no va aconseguir recuperar-se al 100% de la contusió a la seua mà produïda en l’últim TTR disputat a Teulada.

En aquesta ocasió el rendiment dels xativins va ser molt bo en termes generals aconseguint un total de deu metalls i per damunt de tot mostrant una bona progressió en el joc dels més joves. Passem a detallar els resultats dels nostres esportistes.

Comencem per la categoria Sub-13 on els nostres representants Adrià Meseguer i Arnau Ballester no van aconseguir superar la fase de grups en la prova d’individuals i continuen guanyant experiència en la categoria per a afrontar la pròxima temporada amb majors garanties. En la prova de dobles masculins la parella xativina va aconseguir accedir a les semifinals on es van enfrontar al duo format per Manuel Carrasco i Alejandro González (C.B Moral De Calatrava) on el primer set li ho van anotar fàcilment els castellanomanxecs per 21-1, però Arnau i Adrià van reaccionar per a posar les coses més difícils als seus adversaris, cedint tan sols per 21-17 i aconseguint el bronze.

Ens centrem en la categoria Sub-15 on es van concentrar bona part dels resultats. Comencem amb les proves de dobles, concretament en el dobles mixt on la parella xativina formada per Feliu Terol i Martina Molina va fer un pas avant i supere clarament als seus adversaris mostrant una clara millora en aquesta disciplina de mixtos i llevant-se la espineta de cedir sempre a tres sets enfront de la parella formada per Elias Ivars i María Magdalena Ortolà.

D’altra banda, en la prova de dobles masculí la parella formada per Meshack Martínez i Alexis Piñero van disputar la final enfront de Diego Gazquez i German Ripoll en una disputada trobada en el qual van iniciar el primer set mantenint el control i sent ofensius el que els va permetre anotar-li’l per 18-21. Però les coses van canviar en el segon i tercer set on els jugadors xativins van adoptar una postura més defensiva que els va fer anar per darrere en el marcador i no estar en disposició de tancar el partit al seu favor, cedint en els següents sets per 21-11 i 21-17, havent de conformar-se amb la plata.

Torn ara per a les proves d’individuals d’aquesta categoria on en l’apartat femení Martina Molina va tornar a penjar-se la medalla de plata. En aquesta ocasió Martina Molina va aconseguir guanyar les tres trobades del grup B per a fer-se amb la primera plaça que li va donar accés a la fase final. Ja en la final s’enfronte a la jugadora Lluïa Barber del C.B Albacete en una final molt ajustada on la xativina cedia el primer set per 21-17, però que lluny de tirar la tovallola espente molt més en el segon decidint-se el set per un ajustadísim 26-24 a favor de la albacetenya.

En l’apartat masculí va destacar Feliu Terol que després de classificar-se primer del grup B va accedir al quadre final on dispute la semifinal enfront de Elies Ivars del C.B Teulada al qual supere en dos sets per 21-12 i 21-14 per a plantar-se en la final que ho enfrontaria a Lucas Vallés en una disputada trobada que va començar de cara per al xativí que després d’un ajustadíssim primer set aconseguia imposar-se per 19-21. Pero Lucas va reaccionar en el segon per a guanyar per 21-13 i col·locar la igualtat en el marcador, arribant al tercer i definitiu set on va tornar a veure’s una gran igualtat, però per desgràcia en aquesta ocasió el marcador va caure del costat contrari per 21-19 i Feliu va haver de conformar-se amb un a plata que va fer gust de poc després del gran partit realitzat. També en aquest apartat Alexis Piñero i Meshack Martínez que no van poder superar la fase de grup en aquesta ocasió malgrat realitzar bons partits i observar-se una progressió en el seu joc. 

En la categoria Sub-17 es va produir com s’ha comentat anteriorment la baixa de Marcos Cimas que va suposar un parell de medalles menys, perquè els grups asseguraven als xativins plantar-se en semifinals sense massa problemes fins i tot en la final, en les proves de dobles masculí i dobles mixt. Amb la baixa de Marcos, els seus companys de dobles en aquesta ocasió, Ximo Torres i Sarai Ramón van disputar les proves d’individuals únicament. En l’apartat masculí Ximo va aconseguir la classificació per a les semifinals on va haver d’enfrontar-se al jugador del C.B Alacant Jiaxi Zuo que malgrat la lluita que va mostrar en tots els ral·lis el xativí no va poder fer per a frenar-ho (21-9 i 21-10) obtenint el bronze. Sarai Ramón va quedar enquadrada en un complicat grup on va realitzar un gran joc en les seues tres trobades disputats i tal vegada li va faltar un poc de sort en alguns ral·lis importants que podrien a veure canviat el curs d’algun de les trobades.

Tanquem el nostre repàs de la jornada del dissabte amb la categoria Sub-19 que també agrupe molts resultats positius. En l’apartat individual David Polop va aconseguir l’or després de superar la fase de grups sense cedir cap set per a arribar a la final que el va enfrontar a Juan Pablo De Siano en un partit molt igualat on el xativí va mostrar el seu bon fer en el plantejament del joc i va portar a Juan Pablo al seu terreny per a imposar-se, no sense patir, per 24-22 i 21-18. En l’apartat femení Andrea Orquín es va disputar la primera plaça enfront de Belén Guardiola en el qual la xativina no va acabar de trobar-se còmoda per a desplegar el seu joc i acabe cedint per 21-9 i 21-8 i obtindre la plata.

Acabem amb les proves de dobles, on en l’apartat masculí Vicent Molina i David Polop es van penjar l’or després de superar en la final a la parella formada per Alejandro Carrión i Adrián Roca del C.B Manises per 21-9 i 21-8. I d’altra banda, Andrea Orquín i Vicent Molina van sumar un nou or en la prova de dobles mixt en superar en la final a la parella formada per Sergio García i Carmen Pérez també del C.B Manises per 21-4 i 21-14.

David Polop aconsegueix una plaça en l’equip universitari de bàdminton.

Dijous passat 16 de novembre es va celebrar en l’Aulari V – Pista sud les proves de selecció per a formar part de l’equip de bàdminton de la Universitat de València en el curs 2023-2024. En aquestes va ser present l’esportista del Club Bàdminton Xàtiva David Polop que no va tindre dificultats per a superar aquest tramite i d’aquesta manera aconseguir plaça en l’equip de bàdminton que representara a la Universitat de València en el CADU i CEU (Campionat Autonòmic d’Esport Universitari i Campionat Espanya Universitari).