La lesió al genoll de Vicent Molina va marcar els resultats de la jornada

Divendres passat tres esportistes del Club Bàdminton Xàtiva van posar rumb a la localitat barcelonina de Ganollers per a participar en el Màster Sub-15 i Sub-19 que se celebraria entre el 8 i 9 d’octubre reunint un total de 112 esportistes.

L’escenari triat per a la disputa d’aquest màster nacional va ser el “Pavelló Poliesportiu del Congost” on els esportistes de categoria Sub-19 de l’entitat xativina van competir al llarg de la jornada del dissabte. Una jornada dura, marcada per uns sortejos gens favorables per als esportistes xativins que no van gaudir de la fortuna d’altres ocasions i van acabar en grups amb rivals de gran nivell.

A la prova d’individuals on David Polop quedava enquadrat en el grup A al costat del cap de sèrie número u del torneig. La jornada la va iniciar disputant el partit enfront de Pablo Serrano, un dur rival que va fer que David s’haguera d’ocupar a fons per a superar-lo per 21-13, 10-21 i 21-17 després de 42 durs minuts. El segon de les trobades l’enfronte a Álvaro Morán (1) que malgrat la lluita de l’esportista xativí no va poder impedir que aquest es fera amb el partit i la primera plaça del grup al fet que feia el pas a la fase final. David va obtindre una meritòria segona plaça.

En la prova de dobles masculí Vicent Molina i David Polop tornaven a quedar enquadrats en el grup A i per tant a disputar-se la primera plaça del grup enfront de la parella que partia com a número u del torneig. El primer partit del grup els enfronte a la parella andalusa formada per Alejandro Fojtasek i Jorge Moriel en un partit que no anava a suposar gran problema per a la parella xativina que després d’imposar-se per 14-21 es va veure llastrada per un mal suport de Vicent Molina que minve el seu genoll dret havent d’acabar la trobada amb molèsties i cedint en els següents sets per 21-11 i 21-15. El següent enfrontament enfront de la parella formada per Jofre Comella i Marcos García que era el plat fort del grup es va veure afectat per la lesió de Vicent, però encara així la parella xativina va plantar cara i van estar prop de forçar el tercer set en estrényer als rivals en un segon set molt més ajustat. El resultat final va ser de 11-21 i 16-21.

Acabem la crònica amb els resultats de Maria Sanz que participava en les proves de dobles mixt al costat de Vicent Molina i de dobles femení al costat de Lucía Chorques del Club Bàdminton Drop València.

En la prova de dobles mixt, la competició també va quedar afectada per la lesió de Vicent que va condicionar el joc dels xativins que no van poder presentar la batalla habitual en les seues tres trobades de grup quedant sense possibilitats de classificació per a la fase final del torneig.

Finalment, a la prova de dobles femení, les valencianes que van quedar enquadrades en el grup B tenien millors perspectives de cara a poder obtindre uns bons resultats. La jornada començava de manera positiva amb una treballada victòria (24-22 i 21-13) enfront de la parella local formada per Diana Kosenkova i Sílvia Muñoz. En la segona trobada del dia es van mesurar a les cap de sèrie número dos, Uxia Fernández i Aina Urgell. Una trobada en el qual la fortuna en els últims ral·lis del primer set no va acompanyar a Maria i Lucía que cedien per un ajustat 20-22, i el segon set la tònica d’igualtat continu però els errors no forçats de les valencianes van condicionar una diferència inicial que no van poder retallar al llarg del set caient per 16-21.

L’últim partit del grup era important per a assegurar la segona plaça. La parella andalusa formada per Celia De Lara i Ainhoa Ramírez va aconseguir imposar-se per 25-23, 14-21 i 9-21 després de 35 minuts de trobada. Maria i Lucía van iniciar la trobada molt bé i pese a l’ajustat final del primer set se les veia superiors, però novament molèsties en el genoll de Lucía van penalitzar a les valencianes que van cedir en els dos següents sets.

En resum, un nou màster que ajuda els xativins a sumar punts en el rànquing nacional, i que els jugadors tornen amb la clara intenció de continuar millorant en les àrees necessàries del seu joc per a ser millors en les pròximes cites.