Els jugadors sènior conquisten dues plates i dos bronzes en el TTR Absolut/Sènior disputat a Enguera

Dissabte passat 18 de setembre tres esportistes de categoria sènior del Club Bàdminton Xàtiva es van desplaçar fins a la veïna localitat d’Enguera per a participar en el Torneig Territorial Ranquejable (TTR) que allí se celebrava. Aquest torneig va ser l’últim abans del Campionat d’Espanya Sènior.

En la categoria C1, José Luis Llopis va aconseguir la plata després de cedir en l’últim partit enfront del jugador manxec Francisco Javier Castella per un ajustat 21-16 i 21-14.

En la prova de dobles masculí de la categoria B1-B2, José Luis Llopis al costat del seu company Carlos Esteve del CB Enguera van aconseguir un merescut bronze en una categoria inferior a la seua.

També cal destacar el bronze aconseguit per Santiago Villanueva en la prova d’individual masculí en la categoria C2, també per davall de la seua.

Finalment, en la prova de dobles masculí en la categoria D, la parella formada per Carlos Martínez (de categoria SV+) i Santiago Villanueva aconseguien la plata en cedir en tres sets enfront de la parella Robert De Koning i Anthony George Walter Hobbs. 


8 noves medalles per als jugadors del CB Xàtiva en l’Autonòmic Sub-13 i Sub-17

D’altra banda, diumenge 19 de setembre va ser el torn per als esportistes de les categories Sub-13, Sub-15 i Sub-17

En la categoria Sub-13, en la prova d’individual masculí, Feliu Terol no va poder superar la ronda de quarts de final. D’altra banda, Martina Molina disputava la final de l’individual femení enfront de la jugadora local Leyre Simón que es va imposar a la jugadora xativina en dos sets per 21-12 i 21-11. Martina va haver de conformar-se en aquesta ocasió amb una plata. I en la prova de dobles mixt, la parella formada per Martina i Feliu va disputar la final enfront de German Ripoll i Sara Llopis, sumant els xativins  una nova plata.

La resta de participants xativins van participar en la categoria cadet on van aconseguir els següents resultats:

En la prova d’individual femení Maria Sanz i Andrea Orquín van aconseguir arribar a les semifinals obtenint d’aquesta manera la tercera plaça.
Carla Pérez va tindre menor fortuna i es va enfrontar en la primera ronda del torneig a Lucía Chorques que seria la que més tard disputaria la final.

Vicent Molina es va plantar en final del torneig i es va enfrontar en ella al jugador del CB Teulada Gines Valls que es va imposar per 21-9 i 21-14, sent la plata per a l’esportista xativí.
El bronze va ser per a David Polop que tampoc va poder frenar a Gines en semifinals.

Jaume Tur, Alex Pérez i Hugo Medina cedien en primera ronda quedant sense opcions de pujar al podi.

En les proves de dobles, en el dobles mixt les parelles xativines van quedar en aquesta ocasió fora dels llocs d’honor. En el doble masculí la parella formada per David Polop i Vicent Molina es va imposar en la final a Pau Muñoz i Juan Pablo de Siano, obtenint la medalla d’or. El bronze va ser per a la parella del CB Xàtiva formada per Hugo Medina i Adrián Ramón en escapar-se’ls la plata en un partit molt ajustat.

Entrenament Selecció Valenciana Sub-15 i Sub-17

A més, dissabte passat es va realitzar una jornada d’entrenament amb diversos dels esportistes de les categories Sub-15 i Sub-17 amb la finalitat d’anar conformant les llistes definitives dels jugadors que representaren a la Comunitat Valenciana en el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques en Edat Escolar i Inclusiu que es disputarà a Huelva del 30 de setembre al 3 d’octubre.

El Club Bàdminton Xàtiva va estar representat per un total de sis esportistes, tres d’ells en la categoria cadet (Maria Sanz, David Polop i Vicent Molina) i altres tres en la categoria infantil (Sarai Ramón, Andrea Orquín i Jesús Cimas). 

Al llarg de la setmana vinent es faran públiques les llistes dels esportistes seleccionats per a acudir al Campionat d’Espanya en representació de la comunitat.

Agenda esportiva

El pròxim cap de setmana, la ciutat de Vitòria es convertirà en l’epicentre del bàdminton nacional amb la disputa del primer Campionat d’Espanya de la temporada 2021 i que correspondrà a la categoria sènior. La localitat del País Basc acollirà a un total de 257 esportistes provinents de tots els racons d’Espanya a la recerca dels primers llocs del podi. El Club Bàdminton Xàtiva estarà representat per Carlos Martínez, M. José Mompó, José Luis Llopis i Santiago Villanueva que lluitaran en les seues respectives categories per aconseguir els millors resultats.

D’altra banda, el pròxim cap de setmana un total de sis esportistes de les categories Sub-17 i Sub-13 es desplaçaran fins a Madrid per a participar en una nova prova del circuit Màster Joves que es disputa en la localitat de Collado Villalba i que acollirà a un total de 153 esportistes de tot el territori nacional.