4 medalles en el TOP TTR Absolut i Sènior disputat a Ibi

El Pavelló Municipal Francisco Ballester va ser novament l’escenari triat per a acollir una nova jornada de bàdminton en la localitat de Xàtiva, de manera que dissabte passat 4 de juny es va disputar el Campionat Autonòmic de Bàdminton dels “Jocs *Esportius de la Comunitat Valenciana” en les categories infantil i cadet. El club xativí va comptar amb la presència de huit esportistes classificats per a aquesta fase final, en la qual només tenen cabuda els sis primers classificats de cadascuna de les proves.

Els esportistes del Club Bàdminton Xàtiva partien com a favorits en diverses de les proves després d’obtindre les primeres posicions en la fase prèvia de la competició.

A la categoria Sub-15 o infantil on la parella formada per Marcos i Jesús Cimas aconseguien la primera plaça del grup B i s’asseguraven la disputa de la final enfront de la parella formada per Alejandro García i Ciro Gómez que els donava la medalla d’or.

D’altra banda, Andrea Orquín també aconseguia accedir a la final després d’imposar-se als seus dos rivals del grup B. En la final es va enfrontar a la jugadora del C.B Sant Ferran de València Ángela Viray Andrea va caure per 2 seta a 0 i es va emportar la plata

Anem amb la categoria Sub-17 o cadet on es van concentrar els èxits dels xativins.

En la prova d’individual femení Maria Sanz no va donar cap opció i es va fer amb l’or després d’imposar-se en la fase de grup i en la fina a la jugadora Laura López. En l’apartat masculí David Polop va accedir a la final on li esperava el jugador alacantí Juan Pablo de Siano. En aquesta ocasió David va realitzar un joc molt intel·ligent i després de 30 minuts de trobada va conseguir emportar-se l’or. En aquesta categoria els germans Cimas, Marcos i Jesús van pujar també al podi a recollir un merescut bronze, perquè són jugadors infantils que van competir en una categoria superior.

A les proves de dobles en l’apartat femení Maria Sanz al costat d’Andrea Orquín van aconseguir l’or després de derrotar en la final a la parella alacantina formada per Clara Sala i Alba Sevila. I en l’apartat masculí les dues parelles xativines es van plantar en la final del torneig, on la parella formada per David Polop i Vicent Molina es va imposar a Jaume Tur i Hugo Medina aconseguint així l’or i la plata respectivament.

En la jornada del diumenge 5 de juny els esportistes de les categories absoluta i sènior del C.B Xàtiva es van desplaçar fins a la localitat alacantina d’Ibi on es va disputar el TOP TTR Absolut / Sènior.

A la categoria absoluta que va comptar amb la presència d’Eduard Beltrán que malgrat no poder aconseguir la victòria en cap de les seues trobades si que va ser capaç d’aconseguir uns marcadors bastant ajustats en les tres trobades disputats.

A la categoria sènior on en la categoria B2, concretament en la prova de dobles masculí les parelles xativines van aconseguir les dues primeres posicions, l’or va ser per a José Luis Llopis i Juan Carlos Hintze (C.B Teulada) i la plata per a Julio Martín i Juan Antonio López (C.B El Campello) després de 41 minuts de trobada.

En la prova de dobles mixt de la categoria B1-B2 la parella xativina formada per Mª José Mompó i Julio Martín no van tindre dificultats per a imposar-se sense complicacions a la resta de parelles participants en el torneig.

Acabem amb les categories C1 i C2 on en la prova d’individual masculí José Luis Llopis aconseguia un nou or després d’una excel·lent competició. El xativí es va classificar com primer del grup A i després d’accedir a la fase eliminatòria es va enfrontar en semifinals a Jordi Catalá en una disputada trobada que es va decantar del costat xativí per un ajustat 21-19 i 21-18. En la final es va imposar de forma més còmoda a Antonio Coloma per 21-9 i 21-7.