1 or, 5 plates i 2 bronzes va ser el balanç final de la jornada del dissabte

El passat cap de setmana es va disputar en la localitat d’Énguera el Top TTR de categories inferiors que va reunir en el Pavelló Municipal Jaime Alegre a un total de 112 esportistes de diverses comunitats autònomes, entre elles Castella-la Manxa, Múrcia i Comunitat Valenciana. L’entitat xativina va estar representada per un total de 13 esportistes que van competir en totes les categories exceptuant la Sub-11.

El balanç després d’aquesta competició va ser molt positiu, perquè malgrat escapar-se algunes finals els esportistes xativins van aconseguir un total de 8 medalles i ser presents en 6 finals.

A la categoria Sub-13 on comptàvem amb dos representants; Adrià Meseguer que va quedar enquadrat en el grup A i pese que no va aconseguir cap victòria, segueix amb el seu treball d’adaptació a la competició territorial perquè les victòries estiguen cada vegada més a prop, i Arnau Ballester que va aconseguir superar a tots els rivals del grup B, amb un gran partit pel primer lloc amb Oscar Cocera que el va portar a la disputa d’un partit de 30 minuts i que finalment va caure del costat d’Arnau per 14-21, 21-16 i 21-16. Després de superar la fase de grups es va enfrontar en la final a Adrián Molero en un partit on el valencià va mostrar la seua superioritat relegant al segon lloc i plata a Arnau. Tots dos esportistes de primer any, es van defensar bé en aquesta competició i seguiran amb el seu treball diari per a continuar amb la seua millora.

En la prova de dobles masculins, l’única parella inscrita va ser la d’Arnau i Adrià de manera que van competir en la categoria superior Sub-15, on van realitzar molt bones trobades en la fase de grups posant en destrets a les parelles d’esportistes *Sub-15 i estant molt prop de guanyar un de les trobades que van ser capaces de portar-ho fins al tercer set.

En la categoria Sub-15 on en la prova d’individual masculí Meshack Martínez i Alexis Piñero no van aconseguir superar la fase de grups, encara que segueixen amb la seua evolució i adaptació a la competició. D’altra banda, Feliu Terol no va tindre dificultats per a superar la fase de grup i plantar-se en les semifinals on l’encreuament el va aparellar amb Elies Ivars al qual va véncer en dos sets per 21-19 i 21-13 aconseguint el passe a la final. Una final molt igualada enfront de l’esportista de Les Torres Daniel Teruel que es va prolongar al llarg de 45 minuts. Des de l’inici va quedar clar que la igualtat anava a ser la tònica general de la trobada, el primer set va caure del costat de Feliu per 19-21. En el segon set es va repetir la història, però ara va ser el murcià el que li ho va anotar 23-21. Amb la igualtat en el marcador es va arribar al tercer set on tots dos jugadors van lluitar per la victòria amb totes les seues forces i on Feliu va arribar amb avantatge en el marcador 18-20, però els nervis li van jugar una mala passada i va acabar caient per 22-20, aconseguint una plata que en aquesta ocasió fa gust de poc.

En la prova d’individual femení, la nostra representant Martina Molina va quedar enquadrada en el grup A, on la xativina només va poder fer-se amb la segona plaça, perdent contra Leyre Simón que finalment seriosa la vencedora del torneig.

En la prova de dobles masculí l’altra parella present va ser la de Meshack Martínez i Alexis Piñero que van aconseguir la segona plaça del grup A, però que no els va anar suficient per a accedir al quadre final.

I en la prova de dobles mixt on Martína Molina i Feliu Terol van aconseguir el bronze després de caure en semifinals enfront de Leyre Simón i Lucas Vallés     per 21-14 i 21-18 realitzant un bon segon set on van posar en destrets als quals finalment serien els vencedors.        

Torn ara per a la categoria Sub-17 amb cinc representants. En la prova d’individual masculí Sergi Benet va quedar tercer del grup A i Ximo Torres i Jesús *Cimas com a segons dels seus respectius grups quedant fora de la següent fase. D’altra banda, Marcos Cimas va aconseguir la primera plaça del grup D que li va donar el passe als quarts de final on supere al jugador de Les Torres Jaime López per 21-15, 13-21 i 21-14. La semifinal la va disputar enfront del jugador del C.B El Campello Mateo Fernández que va mostrar el seu gran estat de forma i va véncer al xativí amb relativa facilitat, havent de conformar-se amb el bronze. Mateo finalment es va proclamar vencedor del torneig.

En l’apartat femení es va comptar amb la presència d’Andrea Orquín, que va quedar empatada a punts amb la seua companya de dobles Claudia Gallego en el grup C, passant la murciana de ronda a causa de l’enfrontament directe entre totes dues en què després d’un renyit partit a tres sets es va imposar Claudia per 9-21, 21-14 i 21-18.

Passem a les proves de dobles on en el dobles femení la parella formada per Andrea *Orquín i Claudia Gallego del C.B Infant de Múrcia després de fer-se amb la primera plaça del grup A i accedir al quadre final es van enfrontar en semifinals a les valencianes del C.B Sant Ferran Julia Albertos i Ángela Viray a les quals van superar per 23-21y 21-14. D’aquesta manera arribaven a la final on els esperava l’altra parella murciana formada per Isabel Díaz i Claudia Teruel a les quals vencien en un ajustat tercer set per 21-19 per a penjar-se l’or.

Tanquem amb la prova de dobles masculins on Marcos i Jesús Cimas aconseguien la primera plaça del grup B per a accedir a les semifinals que els mesure a la parella de Les Torres formada per Enrique Fernández i Jaime López als quals van superar per 21-14 i 21-13. Ja en la final es van veure les cares amb la parella alacantina formada per Mateo Fernández i Miguel Paya que van demostrar el seu bon estat superant als germans Cims per 21-13 i 21-11 quedant aquests últims amb la plata.

Arribem al final de la nostra crònica amb la categoria Sub-19 on en aquesta ocasió comptàvem amb la participació de David Polop i Vicent Molina.

En la prova d’individual masculí David Polop va quedar molt prop de la passada al quadre final, sent frenat pel joc hiperagresivo de Juan Pablo de Siano que es va imposar per un ajustat 18-21, 21-7 i 16-21.

Finalment, les proves de dobles on en el mixt la parella formada per Vicent Molina i Núria Martínez del C.B Énguera van aconseguir la plata després de cedir en una final on es van veure sorpresos en el primer set per Quique Gil i Sara Sáez que li ho van anotar per 21-4 i malgrat que el segon la cosa va discórrer amb més normalitat no es va poder forçar el tercer set cedint per un ajustat 21-18.

En el doble masculí David Polop i Vicent Molina es van penjar la plata. Després de superar la fase de grup i imposar-se en semifinals a la parella formada per Pau Muñoz i Juan Pablo de Siano per 21-11 i 21-12 van arribar a la final enfront del duo format Quique Gil i Adrián Gálvez que es feien amb l’or després de tres sets molt ajustats i 43 minuts de trobada per 21-17, 19-21 i 21-17.