5a plaça en individual i dobles per a Thomas Wandschneider en el mundial de Parabádminton

El diumenge 25 de febrer es va disputar en la localitat valenciana de Manises la segona jornada de la Lliga Autonòmica de Clubs on els dos equips del club Bàdminton Xàtiva van tornar a participar.

En aquesta segona jornada el C.B Xàtiva – Caixa Popular A va disputar dues trobades i el C.B Xàtiva – Caixa Popular B tan sols un. Tots dos van acabar aquesta segona jornada amb ple de victòries, la qual cosa fa que el Caixa Popular A se aferme en la primera plaça i el Caixa Popular es mantinga en la 3a posició empatat a punts amb el C.B El Campello.

Iniciem el repàs d’aquesta jornada amb el primer encreuament del C.B Xàtiva – Caixa Popular Al fet que a les 9.30h es va enfrontar al C.B Ibi en una trobada que no va començar de la millor forma perquè la parella de DX formada per Vicent Molina i Soraya Gandia perdia el primer punt en un mal partit a tres sets, on la parella xativina no va saber trobar el ritme de partit adequat. En la segona ronda de trobades va ser torn per als dobles, masculí i femení, on les parelles formades per David Polop/Vicent Molina i Andrea Orquín/Soraya Gandia es van imposar en els seus respectius partits sense dificultats sumant dos punts que donaven la volta al marcador global col·locant-lo en 1-2 a favor dels xativins. 

En la tercera ronda de partits aquesta destinada als individuals, femení i masculí, on Andrea Orquín i David Polop van ser els encarregats de buscar el punt definitiu. Va ser Andrea l’encarregada de sumar el punt definitiu per a col·locar el 1-3, i David en un duro partit i refredat no va poder arredonir la victòria caient contra Pedro Ripoll, tancant aquesta primera trobada del dia amb 2-3 a favor dels xativins.

A partir de les 11.30 hores es van començar els partits corresponents a la segona trobada del dia, on es va incorporar el C.B Xàtiva – Caixa Popular B que en aquesta jornada tenia descans i tan sols va participar en aquesta segona ronda de trobades.

L’enfrontament va ser també contra el C.B Ibi, però en aquesta ocasió els xativins ho van tindre més fàcil, perquè en aquesta ronda no va participar el seu entrenador i jugador Pedro Ripoll el que va propiciar que el C.B Xàtiva – Caixa Popular B s’imposara per un clar 5-0.

El primer punt va ser per a la parella de mixtos formada per Martina Molina i Feliu Terol, en la segona ronda de partits, van ser les parelles de dobles, les encarregades de sumar els dos següents punts, d’una banda, Marcos Cimas/Ximo Torres després d’una trobada a tres sets, i per un altre Leyre Simón i Vega Calatayud van col·locar el global en 3-0 mancant els individuals, on Leyre en el femení i Feliu en el masculí van sumar els dos últims punts en joc.

De manera simultània el C.B Xàtiva – Caixa Popular A se trobava disputant la seua segona trobada enfront del C.B Teulada, al qual es va imposar sense dificultat per 0-5.

En el doble mixt la parella formada per Soraya Gandia i Vicent Molina sumaven el primer punt. En els dos següents partits, reservats als dobles Vicent Molina i David Polop sumaven el segon dels punts i la parella composta per Andrea Orquín i Soraya Gandia feien el propi en el femení. Amb l’eliminatòria decidida amb tres punts a favor els jugadors encarregats de defensar els individuals, David i Andrea van sumar dos punts més col·locant el 0-5 definitiu en el marcador.

Després de la disputa d’aquesta segona jornada el C.B Xàtiva – Caixa Popular A se aferma en la primera posició amb 12 punts seguit del C.B Sant Ferran de València amb 9 i que es veuran les cares en l’última jornada. La tercera plaça l’ocupen el C.B Xàtiva – Caixa Popular B i el C.B El Campello amb 7 punts.

NSDF Royal Beach Cliff BWF Parabadminton World Championships 2024

5a plaça en individual i dobles per a Thomas Wandschneider en el mundial de Parabádminton.

Del 20 al 25 de febrer es va disputar en la localitat tailandesa de Pattaya el BWF Parabadminton World Championships 2024, fins allí s’ha va desplaçar l’esportista del Club Bàdminton Xàtiva Thomas Wandschneider per a participar en una nova edició. Aquesta edició va reunir els millors esportistes de la modalitat, sumant 350 participants provinents de 33 països.

Comencem la crònica d’aquesta intensa setmana de competició per a Thomas que va disputar les primeres trobades en la jornada del dimarts.

En la prova d’individual Thomas com és de costum no va tindre dificultats per a superar la fase de grup i aconseguir la primera plaça del grup B sense cedir cap set i intentant no estar massa temps en pista per a dosificar l’esforç i arribar als últims dies en condicions òptimes.

Una vegada en la fase de grup la ronda de huitens de final el va enfrontar a Konstantin Afinogenov al qual va superar per 21-16 i 21-10, per a avançar a la ronde de quarts on es va veure les cares amb el coreà Jeong Jaegun. El primer set va ser d’igualtat fins al descans, a partir d’eixe punt el coreà va encadenar una bona ratxa de punts consecutius que van deixar sense opció a Thomas que va cedir per 21-15. El segon set va ser d’una gran igualtat i intercanvi constant on s’arribe al final amb Thomas lleugerament per davant, però Jeong es va mostrar sòlid en els dos últims ral·lis per a després de 42 fer-se amb la victòria per      22-20 quedant Thomas molt prop de forçar el tercer set. Finalment 5é plaça per a Thomas en la prova de IM-WH1.

Finalment, de manera paral·lela es va disputar la prova de dobles on va formar parella al costat del seu company habitual Rick Cornell, on igual que en la prova individual va partir com a cap número dos del torneig.

En el grup B van aconseguir tres victòries ràpides que els van col·locar com a primers de grup i amb l’opció d’entrar al quadre final on van superar la fase de huitens a causa de la seua condició de cap de sèrie. Ja en quarts es degueren enfrontar a la parella tailandesa formada per Jakarin Homhual i Dumnern Junthong, que després de 39 minuts de gran igualtat en tots dos sets van aconseguir imposar-se per 21-17 i 21-18 deixant als actuals campions fora de la lluita pel títol. Finalment 5é plaça per a Thomas i Rick en la prova de DM WH1/WH2.

En resum, una altra gran participació de Thomas que malgrat ser l’esportista amb major edat que participa en el torneig, és capaç d’estar sempre en els primers llocs, sent un gran exemple de constància, esforç i estima per l’esport.

3a Jornada provincial dels “Jocs Esportius de la CV” categoria aleví

El cap de setmana de competició l’iniciaven els esportistes de la categoria aleví i benjamí del Club Bàdminton Xàtiva i de l’Escola Esportiva Municipal que es van desplaçar fins a la localitat valenciana de Manises per a participar en la 3a Jornada provincial dels “Jocs Esportius de la CV” en categoria aleví. En total van ser tretze esportistes, huit del club i cinc de l’escola.

Els resultats d’aquesta jornada, encara que el menys important, perquè tots els esportistes xativins van mostrar un gran esforç per aconseguir un bon resultat i mai es van donar per vençuts, van anar d’un 35% de victòries en les proves d’individuals i 38% en la de dobles. Percentatges marcats també pels nombrosos creus entre jugadors xativins. D’altra banda, destaquem a Arnau Ballester que va aconseguir véncer totes les trobades i a Carla Soler que va aconseguir tres victòries o Joel Mahiques que va véncer tots els individuals i Iker Baonza que va fer el propi en la prova de dobles.

El més important, és que aquest nou grup d’esportistes que s’està iniciant en la practica del bàdminton i en la participació en aquestes jornades, està fent una bona faena i de ben segur que els resultats milloraren a poc a poc.