Jornada local Aleví del programa “Pequevoley” de la Reial Federació Espanyola

Difícil papereta per al Familycash Xàtiva Voleibol masculí que es desplaçava dissabte passat a Las Palmas de Gran Canaria per a disputar el partit corresponent a la Jornada 13 i que van cedir per 3-0 (contra el CV Sant Roque, un dels conjunts candidats a lluitar per la fase d’ascens. Començaven francament bé els d’Hernán Pesci en el primer set amb un joc molt viu i gran efectivitat en atac. Reaccionaven els canaris aprofitant algun error en l’atac xativí i treballant bé en bloqueig. El Sant Roque es consolidava millor en la pista i aconseguia un bon avantatge en un moment clau. Els xativins haurien d’arriscar per a retallar diferències, però no van aconseguir contrarestar l’empenyiment local (25-19). Un segon set que va romandre molt igualat en la seua primera meitat, en el qual cap de tots dos conjunts aconseguia enlairar-se en el marcador. La contundència en atac dels locals els va permetre fer lleugeres diferències, que als de Xàtiva els costava recuperar, encara que ho van intentar per tots els mitjans. Els de Xàtiva van estar obligats a arriscar en el servei, però van errar dos punts, que van ser aprofitats pels locals per a apuntar-se el parcial (25-20). El tercer set va ser el mes favorable al Sant Roque perquè van aconseguir molt prompte un avantatge que els va permetre jugar amb comoditat. Els de Xàtiva van jugar a contra corrent i en cap moment van aconseguir inquietar al conjunt canari que va anar aconseguint els punts fins a tancar el set.

Dura derrota del Familycash Xàtiva voleibol en terres granadines contra un rival directe en la classificació. Les xativines van caure derrotades per 3-0 contra el Covirán CDU Atarfe en el Pavelló Municipal Primero de mayo, en partit corresponent a la jornada 13 de la lliga de plata espanyola femenina. Les de Rafa Mora no es van trobar gens còmodes en el primer set davant un efectiu equip granadí que va comptar les seues accions per punts, les locals van aconseguir un avantatge en el marcador que resultaria insalvable per a les de Xàtiva. En la segona mànega el Atarfe continuava espentant amb gran efectivitat , les de Xàtiva van lluitar fora mida per a reaccionar i van anar aconseguint a poc a poc, amb bones defenses i atacs, equilibrar el marcador. Les locals ja no estaven tan còmodes en la pista i el partit s’igualava en un tram final molt emocionant (23-23). A les de Xàtiva els va faltar una mica de sort per a poder-se portar el set, van estar a punt, però les locals van ser més efectives en el final (25-23). El tercer set que transcorria molt igualat (12-12), tots dos conjunts lluitaven fora mida, amb punts llargs. No obstant això, el dissabte les xativines no van tindre el seu dia, les locals van aprofitar errors no forçats de les visitants i van prendre avantatge en el marcador que ja no deixarien fins al final, aconseguint els tres punts en joc.

En les categories de Base. Destacades victòries per als equips juvenils masculí i femení de la primera divisió autonòmica. El conjunt masculí va guanyar per 3-0 al CV Ibi  en un partit dominat clarament pels xativins i que tanca la primera volta. La setmana vinent comença la fase decisiva lliga regular de sis equips, els tres millors equips de cada grup en la primera fase, en la gran lluita per la Final Autonòmica. Una gran victòria a domicili del Juvenil femení Xàtiva contra el CV Gandia per 2-3 en un partit d’infart, amb domini altern de tots dos conjunts, un quart set molt igualat, i un cinqué set molt emocionant que totes dues aficions van viure amb intensitat. Derrota del Juvenil femení de segona autonòmica per 0-3 contra el CV el Real de Gandia, que va ser superior a les de Xàtiva.

Jornada local Aleví enllaçant amb el programa “Pequevoley” de la Real Federació Espanyola, en el qual participa el Club Voleibol Xàtiva i totes les Escoles associades: Col·legi Dominiques, Col·legi Claret i Escola Municipal. El passat divendres en el Col·legi Dominiques, va tindre lloc jornada municipal aleví dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana amb una gran participació.