L’àrea d’Infraestructures va restablir en hores la circulació en les vies provincials tallades a causa de la neu i el gel 

Els efectius de la Diputació de València es mantenen alerta i a la disposició dels ajuntaments de la província després del pas de la borrasca Filomena, que ha portat a les brigades de Divalterra a realitzar 85 actuacions de retirada de neu en els accessos a habitatges, col·legis o centres de salut i farmàcies; i als operaris de l’àrea d’Infraestructures a retirar la neu i el gel i restablir la circulació en 25 carreteres que van ser tallades a causa del temporal.

Els brigadistes de la Diputació continuen treballant en la retirada de neu de nuclis urbans, escampant sal als carrers i retirant branques i arbres caiguts tant en zones urbanes com en camins. 

300 tones de sal en les carreteres

L’episodi d’emergència declarat el dia 7 encara continua vigent en la xarxa viària provincial, que entre el mateix dijous 7 i el dilluns 11 de gener va registrar incidències en la circulació en 77 carreteres, en forma de tall, ús de cadenes o precaució per la presència de gel. Al llarg d’este episodi es va produir el tall de 25 carreteres o trams d’elles, la qual cosa va portar al Servei de Conservació a mobilitzar un dispositiu amb 50 persones i 35 màquines, destacant l’ús de llevaneus.

Les actuacions de l’àrea provincial de Carreteres s’han concentrat en les demarcacions de Buñol, Villar del Arzobispo, Utiel-Requena i L’Alcúdia de Crespins, després de les nevades que van afectar desenes de vies de comarques com La Serranía, La Vall d’Ayora-Cofrentes, L’Hoya de Buñol, el Rincón d’Ademuz, La Costera, La Vall d’Albaida i Requena-Utiel, esta última la més castigada pel temporal amb incidències en 32 carreteres. El Servei de Conservació de la Diputació ha estés aproximadament 300 tones de sal per a evitar la formació de gel en les calçades, i ha subministrat sal als ajuntaments que ho han sol·licitat durant els dies més intensos de la borrasca.