Es necessari emplenar un formulari que es pot trobar al web reactivemxativa.com o a través de les associacions comercials

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha presentat aquest matí en roda de premsa la campanya de bons al comerç local, per a la qual ja es poden adherir els comerços de Xàtiva fins el proper 24 de juny.

Per a la posada en marxa de la iniciativa, el primer pas necessari és la captació de comerços per tal de poder canviar els bons de comerç. Per a tal fi, els establiments interessats hauran d’inscriure’s a través d’un formulari habilitat al web del Reactivem Xàtiva (www.reactivemxativa.com) o a través de les associacions comercials d’Adexa, Xàcex i Gent del Mercat en cas de formar-ne part. A més a més, es pot sol·licitar informació a través del telèfon 666 20 98 82.

La campanya entrarà en vigor el proper 1 de juliol, i s’estendrà, en principi fins el 30 d’octubre. Inicialment es posaran a la venta 10.000 bons que suposaran una inversió total de 400.000 euros, 200.000 dels quals seran aportats íntegrament per l’Ajuntament. Cada persona major de 18 anysinteressada podrà adquirir fins a un màxim de dos bons per valor de 40 euros cadascun, havent de pagar la meitat. Serà necessari comprar-los a través de la pàgina web de Caixa Ontinyent (www.caixaontinyent.es) i podran canviar-se en tots els comerços que s’adherisquen a la campanya.

«El sistema serà molt senzill. Les persones es descarregaran el seu bo i hauran de facilitar al comerç el codi corresponent, que una vegada emprat es vincularà al comerç en qüestió, el qual rebrà l’ingrés als pocs dies», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha exposat que es tracta de la primera fase la iniciativa. «Anem a veure com funciona, perquè si els 10.000 bons inicials s’esgoten ràpidament estem disposats a poder aportar més recursos a la campanya. En un moment comercialment complicat, com són els mesos d’estiu, volem estimular l’economia local, i aquest sistema probablement haja vingut per a quedar-se, perquè en cas de funcionar bé es podria emprar també en campanyes successives».

Als establiments associats se’ls facilitarà un distintiu que hauran de col·locar als seus establiments per a que els consumidors sàpiguen que el comerç participa en la campanya. Hi haurà sis distintius diferents per agrupar els tipus de comerços que poden participar en la campanya: alimentació, electrodomèstics, comerç en general, hostaleria, sanitat i serveis en general.

«Comerç és un concepte molt ampli, perquè també entren els serveis de tipus sanitari com ara veterinàries o clíniques, o l’hostaleria, que és un dels sectors que més han patit aquest confinament», ha indicat Cerdà, qui ha insistit en que «aquesta novedosa iniciativa va a possibilitar mobilitzar recursos econòmics per part de l’Ajuntament i de la ciutadania per donar suport al comerç local, pel que esperem que tinga una gran acollida per part dels veïns i veïnes de la nostra ciutat».

Web del Reactivem Xàtiva

El tràmit d’adhesió dels comerços a la campanya de bons al consum es podrà fer a través de la pàgina web reactivemxativa.com, que s’ha estrenat també en la roda de premsa, i que serveix com a punt de trobada de totes les accions previstes al voltant del Pla de Reactivació Social i Econòmica «Reactivem Xàtiva».

La web compta amb informació sobre tots els plans i les campanyes que s’han anat esmentant amb motiu de la reactivació econòmica, com ara les ajudes directes a comerç autònoms i pimes, l’adquisició de productes de protecció, les ajudes als allotjaments turístics, el Pla d’Integració, les ajudes a la contractació d’aturats i les inversions per a projectes de desenvolupament econòmic; apartats que aniran ampliant informació al llarg de les properes setmanes.

«Les prioritats han canviat com a conseqüència de la crisi sanitària i l’Ajuntament ha de dedicar-se en cos i ànima a eixa reactivació social i econòmica de la ciutat. Hem destinat tots els recursos possibles en aquest moment, amb més de 8 milions d’euros per poder dur a terme totes les mesures que es van a posar en marxa», ha indicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.