El taller està destinat a alumnes de tercer i quart de Primària de qualsevol col·legi de la Comunitat Valenciana

El col·legi Taquígraf Martí va albergar passat dimarts 28 de gener una xerrada de la campanya «Fisioteràpia a l’escola», impulsada pel Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana, i destinada a l’educació postural per tal de previndre les lesions d’esquena.

El taller, amb una durada d’uns 45 minuts, està destinat a alumnes de tercer i quart de Primària de qualsevol col·legi de la Comunitat Valenciana, i en ell es donen pautes per evitar mals posturals, mitjançant materials divulgatius, que ajuden a aprendre a asseure’s correctament, a organitzar el pes o fins i tot a dormir bé. 

La propera xarrada d’aquesta campanya tindrà lloc el proper 10 de febrer al col·legi Attilio Bruschetti, mentre que al mes de març està prevista una nova cita al col·legi Jacinto Castañeda.

El regidor de Sanitat de Xàtiva, José Vicente Benavent, ha donat suport i ha agraït a l’Il·lustre Col·legi Oficial de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana, per ajudar a constatar una realitat cada vegada més estesa, malauradament, moltes voltes degut a l’excessiu pes de les motxilles que suporten els xiquets i xiquetes, i les males postures preses a l’hora d’estudiar, així com l’excessiva freqüència d’ús de dispositius com ara mòbils, tabletes o videoconsoles. El regidor també ha insistit en que la prevenció és la millor manera d’evitar aquests símptomes, i aquests tallers són una bona eina per evitar-los.