El projecte realitzat té com a premissa inicial portar una manifestació artística al carrer

L’IES Josep de Ribera tributa un homenatge a l’insigne pintor xativí que dóna nom al centre en el 430 aniversari del seu naixement (Xàtiva 1591- Nàpols 1652).

Ho ha fet amb un projecte que té com a premissa inicial portar una manifestació artística al carrer, concretament als murs exteriors del centre educatiu. Els alumnes han elaborat un colorit mural d’abundant figuració, que ocupa un espai d’uns 80 m² de superfície. Com a proposta docent té una clara intenció d’obrir les portes de les aules a l’exterior i com a proposta pictòrica grupal s’ha volgut també apel·lar a la sensibilització per l’art pictòric creat pel nostre destacat avantpassat. I és per això que en aquest mural pictòric s’ha volgut interpretar, emprant estètiques més contemporànies, alguns dels quadres més representatius de l’artista internacional que dóna nom a l’institut.

Aquest homenatge plàstic a Josep de Ribera, configurat per més d’una dotzena d’obres, ha sigut realitzat pels alumnes de segon del Batxillerat Artístic sota la coordinació i direcció dels professors d’art del centre Joan Cogollos i Ernest Garcia.