La prova final es realitzarà en el restaurant de Le Cordon Bleu de Madrid en la tardor d’aquest 2023

El xef xativí Aitor López Martínez, del restaurant Citrus del Tancat de l’hotel Tancat de Cordoniu radicat a la platja de Cases d’Alcanar, Tarragona, ha sigut escollit, entre desenes de candidats, per a la final del concurs internacional de gastronomía professional Xef Balfegó que premia i reconeix als cuiners que millor preparen la tonyina roja. Cinc finalistes de restaurants espanyols participaran en la VI ediciód’aquest prestigiós concurs gastronòmic, entre ells de restaurants amb estreles Michelin com Atrio de Càceres. També competiran tres xefs procedents d’Alemanya, Itàlia i Portugal. La prova final es realitzarà en el restaurant de Le Cordon Bleu de Madrid en la tardor d’aquest 2023 i el guanyador rebrà un premi de 6.000 euros, un viatge i una estada professional al Japó per a conéixer més directament la gastronomía d’aquest país. A més, aquest premi difon la vida i obra dels seus premiats a través dels mitjans de comunicación professionals. 

Aitor López es va formar a l’escola de Hosteleria de Castelló, treballant posteriorment en el restaurant Mulan de Morella, Tancat de Codorniu de Cases d’Alcanar, Habitual de València i el restaurant Ricard Camarena de València amb dues estreles Michelin. Al Citrus del Tancat, de l’hotel Tancat de Cocorniu desenvolupa un projecte gastronòmic molt centrat en els productes de la terra del delta de l’Ebre. Des del seu inici ha rebut diversos premis i el seu desenvolupament professional no para de créixer.