El Concurs Cuiner de l’Any valora el talent gastronòmic del país i serveix per a visibilitzar la labor de cuiners, molts d’ells en restaurants allunyats dels grans nuclis urbans

Els 6 finalistes que participaran en la pròxima edició del Concurs Cuiner de l’any 2024, que se celebrarà el 21 de març en The HORECA Hub dins de l’esdeveniment Alimentària & Hostelco, que tindrà lloc en Fira de Barcelona seran Aitor López del restaurant Citrus Tancat d’Alcanar (Tarragona), Mario Montero del restaurant UltimAtun de Jerez de la Frontera (Cadis), Pedro David López del restaurant Ramsés Kitchen de Madrid, Toño Rodríguez del restaurant L’Era de les Nogueres de Sardes (Osca), Sergi Palacín del restaurant Hiu de Cambrils (Tarragona) i Carlos Alberto Prieto del restaurant La barra de l’Indià de Valladolid. 

Al concurs s’han presentat aquest any 140 aspirants. Dels quals van ser seleccionats 12 per a competir en la semifinal que s’ha celebrat a Múrcia. Cadascun dels participants ha elaborat tres plats (entrant, principal i postres) de tema lliure, que s’han presentat al jurat en intervals de 15 minuts. El jurat a més de valorar cada plat (presentació, innovació i sabor) havia de valorar la idoneïtat del menú. 

El Concurs Cuiner de l’Any valora el talent gastronòmic del país i serveix per a visibilitzar la labor de cuiners, molts d’ells en restaurants allunyats dels grans nuclis urbans. La majoria dels guanyadors d’altres edicions han sigut guardonats amb estreles Michelin i altres reconeixements poc temps després de proclamar-se vencedors, la qual cosa evidencia el bon criteri de seleccionadors i jurats. 

El Jurat del Concurs Cuiner de l’Any 2024, està integrat per Raúl Resino, Joaquín Baeza Rufete, Álvaro Salazar, José Carlos Fuentes, Cristóbal Muñoz, Julia Pérez, José Carlos Capel, Sergio Torres, Paolo Casagrande, Oriol Castro, Susi Díaz i Jordi Butrón.