També s’ha presentat el Pla de Barris dels Fons Europeus Next Generation i s’ha tractat la possibilitat de col·locar a Xàtiva una Oficina Xaloc

El vicepresident segon de la Generalitat Valenciana i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, va visitar ahir Xàtiva per tal de participar a la presentació del Pla de Barris dels Fons Europeus «Next Generation». Posteriorment, es va reunir amb l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i també amb la presidenta de la Mancomunitat Costera-Canal, Maria José Tortosa i l’Associació Amics de la Costera.

Illueca i Cerdà van informar l’Associació Amics de la Costera, de la posada en marxa del parc públic d’habitatge per a joves, que es traduirà la creació de 50 habitatges que afavoriran l’emancipació dels joves al nucli antic de Xàtiva. El conseller d’Habitatge va manifestar que “aquest és el resultat d’un procés participatiu en el marc dels primers pressupostos participatius de la GVA, i es tracta d’un projecte votat pels ciutadans i ciutadanes, que considerem transcendent perquè va en la línia de l’acció que té la vicepresidència sobre l’ampliació del parc públic d’habitatge”, que ha significat l’adquisició durant el darrer any de més de 400 habitatges per a aquesta finalitat per part de la Generalitat, sent més de 800 durant l’actual legislatura.

L’alcalde de Xàtiva va recordar que aquest parc d’habitatge públic per a gent jove al nucli antic de Xàtiva tindrà una inversió de més de 3 milions d’euros.

Pel que fa a la presentació del Pla de Barris dels Fons Europeus «Next Generation», van assistir a la cita altres ajuntaments de la Costera i de la Canal de Navarrés.

El vicepresident de la Generalitat va explicar que “La convocatòria dels Fons Europeus està dotada amb un pressupost de 108 milions d’euros, els quals seran fonamentals per a impulsar i reactivar el sector de l’edificació, amb un impacte immediat per a la transició energètica a la nostra terra”.

Per la seua part, l’alcalde Roger Cerdà va manifestar que “volem estar ahí perquè entenem que els problemes de rehabilitació i regeneració del nostre municipi han d’abordar-se de la millor manera possible”.

Durant la visita es va posar damunt la taula la possibilitat de col·locar a Xàtiva, amb la col·laboració de la Mancomunitat Costera-Canal, una Oficina Xaloc per nodrir a la ciutadania de Xàtiva i de la resta de la comarca d’un servei integral d’assessorament, informació, gestió i tramitació en matèria de regeneració urbana, rehabilitació i habitatge.