Ahir a les xarxes socials de l’ajuntament van fer una publicació sobre les actuacions amb les colònies felines

El portaveu del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, ha demanat explicacions a l’alcalde, Roger Cerdà, després de conéixer-se la sentència del TSJ en contra de l’Ajuntament de Xàtiva referent al conveni per a la gestió de les colònies felines a la ciutat. Marcos Sanchis ha afegit que, per aquesta causa, l’alcalde va estar imputat per prevaricació i maltractament animal. 

El Partit Popular denúncia que el problema no ha fet més que agreujar-se i suposa un problema de salut pública a l’haver-hi colònies disseminades per tot el terme municipal sense cap mena de control, ni sanitari ni alimentari. Escoltem a Marcos Sanchis: 

A tot això, afigen, se suma la inoperància del nou equip de govern social- comunista, i recorden que fa 1 any es va aprovar la nova llei de Benestar Animal i no han sigut capaços ni tan sols d’establir un protocol de gestió felina a la ciutat. El servei d’urgències que hauria d’estar funcionant des de setembre de 2023 segons aquesta llei, ni està ni se li espera, i no hi ha hagut a penes contacte amb els veterinaris, afigen. 

Segons Marcos Sanchis, les menjadores que van costar més de 8.000 € estan plens de fem i inservibles, no hi ha un cens identificatiu obligatori amb microxip on es registre el nombre de gats en el terme municipal i menys encara un pla de contenció reproductiva amb el mètode C.E.S (Agafar, Esterilitzar i Soltar). Tampoc es disposa d’un espai on situar als gats que estan malalts o en recuperació. 

L’equip de govern de Xàtiva, ha contestat a aquestes acusacions dient que, el PP, tal com acostuma, aboca tota una sèrie de falsedats sobre la gestió de colònies de gats a Xàtiva, i cal precisar que és fals que l’Ajuntament no aborde aquest assumpte, ni que no existisquen protocols d’actuació. 

De fet, tal com hem publicat a les xarxes socials municipals, l’Ajuntament ha atés més de 24 urgències de gats des de principi d’any. També s’estan realitzant esterilitzacions amb un ritme d’una cada dos dies. S’acaba de superar la barrera de les 30. I tot açò, gràcies a l’esforç i dedicació altruista de totes les persones voluntàries i dels veterinaris, sense l’ajuda dels quals aquesta tasca no hauria sigut possible, una encomiable tasca de la ciutadania de Xàtiva que, una vegada més, el PP ignora i, el que és pitjor, menysprea. 

Respecte a la insinuació difamatòria sobre la imputació de l’alcalde, en honor a la veritat, val a dir que eixa querella no va prosperar, donat que el cas es va sobreseure sense necessitat d’arribar a judici. Aquest comentari difamant l’únic que demostra és la mala fe amb què actuen els representants del PP a Xàtiva.