Des del sindicat s’afirma que la contractació continua mostrant solidesa i un grau important de dinamisme en la Costera

Segons les xifres publicades per LABORA, l’atur registrat el mes de febrer de 2024 en la Costera, s’ha situat en 4472 persones, és a dir, 10 aturats registrats més que en el mes anterior i 234 menys que en el 2023, la qual cosa suposa un ascens mensual del 0,22% i una disminució interanual del 4,97%. 

Quant a la contractació, en la Costera s’han registrat 969 contractes, la qual cosa ha suposat 2 contractes més que en el 2023 és a dir un 0,21% d’increment. 

Per gèneres, en la Costera 505 contractes, s’han realitzat a dones i 464, a homes. La contractació indefinida mensual és de 478 contractes i la contractació temporal és de 426 contractes. Així mateix, els contractes de jornada completa s’han situat en el 55,93% i els de temps parcial en el 44,07%. 

Per al secretari general Comarcal d’UGT-PV, Raül Roselló, les dades de febrer són el reflex d’un mercat laboral sòlid, producte de l’ocupació de qualitat que s’està creant arran de la reforma laboral de 2021. Llocs de treball estables, asseguts sobre el contracte indefinit, la qual cosa implica la configuració d’unes relacions laborals més robustes, amb una major capacitat de resistència davant contextos adversos, encara que queden detalls pendents a millorar del mercat de treball. Un d’ells és l’atur de llarga duració. Quatre de cada deu persones parades fa més d’un any que busquen ocupació. Una realitat que posa en evidència la ineficàcia de les actuals polítiques actives d’ocupació, en tant que no són útils per a millorar la inserció de les persones que més dificultats tenen per a trobar treball. Per a UGT, queden qüestions pendents per completar en la reforma laboral, com la modificació de les causes i el cost de l’acomiadament.