El sindicat adverteix que la no continuïtat dels professionals agreujarà les mancances en plena vacunació

El sindicat CSIF està traslladant a les Gerències dels diferents departaments de salut la seua preocupació davant la finalització dels contractes d’acumuació de tasques, més coneguts com a reforços COVID. La central sindical ha posat l’accent a les direccions de departaments amb hospitals comarcals, com els de Xàtiva-Ontinyent i Sagunt, que arrosseguen un greu dèficit de personal.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica en els seus escrits presentats que “la finalització dels contractes a data 31 de desembre deixarà al descobert les mancances de caràcter estructural en la plantilla de personal del nostre departament”. Pel que fa al Departament de Salut Xátiva-Ontinyent (DSXO), suposarà la pèrdua de 258 professionals. Una reducció de plantilla que es produirà a meitat de la campanya de vacunació contra la grip, a la qual enguany se suma la del covid.

El sindicat recalca en el document registrat que “aquestes retallades en personal van a tensionar encara més les plantilles existents, compostes per professionals ja molt castigats pel sobreesforç realitzat durant la pandèmia, amb la conseqüent repercussió negativa en la qualitat assistencial i l’atenció a pacients”. En el seu escrit, CSIF adverteix “del lògic descontentament que es generarà entre els professionals”.