L’import de la subvenció ascendeix a 240.000 € i el període d’execució serà fins al 31 de març de 2023 

El Pacte Territorial ha rebut una subvenció del Servei Valencià d’Ocupació Labora per import de 240.000 € dirigida a consolidar els serveis creats en els projectes anteriors i establir les bases per al desenvolupament de noves accions estratègiques.

Aquest nou projecte es desenvoluparà en tres eixos principals: La inserció laboral, el foment de l’emprenedoria i les xarxes territorials.

Dins de l’orientació laboral es proposa la creació d’un portal d’ocupació, potenciar l’orientació en línia i dirigir accions a nous col·lectius desfavorits. També es planteja la prospecció i la intermediació laboral.

Pel que respecta a l’àrea de l’emprenedoria, es tractarà de consolidar el punt PAE (Punt d’Atenció de Transmissió d’Empreses), i introduir la cultura emprenedora de forma continuada en els centres educatius. Aquesta última acció ja es va iniciar en l’anterior projecte.

Finalment, l’eix referit a les xarxes territorials, inclou accions que faciliten la cooperació entre agents públics i privats, així com l’anàlisi de les dinàmiques territorials i els plans de desenvolupament locals i comarcals.

Una altra de les actuacions suggerides pel Pacte, és la col·laboració amb la iniciativa privada en activitats que promoguen l’associacionisme, establir un sistema de recollida d’informació del mercat laboral de manera eficient que facilite la detecció d’idees i tendència, així com l’actualització de l’observatori d’ocupació de les dues comarques. Paraules de la presidenta del Pacte Territorial Costera-Canal, M. José Tortosa:

Aquest projecte està emmarcat en les ajudes EMPACE 2022, subvencionades per Labora i pel Ministeri de Treball i Economia Social dins del programa Avalem Territori.