L’Hotel Montsant va ser l’escenari escollit per reconèixer la destacada trajectòria d’aquests xativins

El dissabte passat, a l’hotel Montsant de Xàtiva va tindre lloc la gala “Famosos de La Costera” organitzada pel Rotary Club Xàtiva amb l’objectiu de reconéixer a destacats xativins que porten el nom de Xàtiva i de la comarca més enllà de les nostres fronteres. 

Un dels premiats va ser Francisco Pallàs, un dels empresaris més destacats, volguts a Xàtiva i la comarca, gran mecenes de la cultura, les festes populars i l’esport a Xàtiva, i membre de Rotary Club Xàtiva des de fa més de vint anys. 

Una altra guardonada va ser l’esportista xativina d’elit Paula García, de 19 anys, pertanyent al Club Taekwondo Xàtiva en la seua modalitat de Gimnàstica Aeròbica i integrant de l’equip nacional des de l’any 2018. Des de 2013, Paula García s’ha proclamat set vegades campiona d’Espanya tant en categoria individual com de grups, i acaba de ser convocada per la Real Federació Espanyola de Gimnàstica per a competir en la Copa del Món d’Aeròbic que se celebrarà del 23 al 26 de març a Portugal. 

Un altre premi va ser per a José Jaime Baldoví, un brillant investigador xativí que l’any passat va ser portada de molts periòdics valencians en haver aconseguit la subvenció més competitiva del Consell Europeu d’Investigació, dotada amb un milió i mig d’euros, per a finançar la seua pròpia investigació. Ha estudiat en universitats com la de Cambridge o l’Institut Max Planck d’Hamburg. 

El sopar, que va congregar a més d’un centenar de persones, van assistir, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i el regidor d’esports Pedro Aldavero, a més del governador electe de Rotary Districte 2203, José Ibañez.