Les 60 treballadores i treballadors de la Residència de Persones Majors del municipi s’inclouen en aquest col·lectiu i es veuen afectats pel canvi de decisió del nou Consell

El passat 17 de novembre de 2022, la Generalitat i els agents socials i econòmics van subscriure el denominat Acord de millora de les condicions de treball de les persones professionals del Sistema Públic Valencià de Serveis Socials. Fruit d’aquest acord, la Generalitat Valenciana es comprometia al fet que les persones professionals assolisquen l’equiparació salarial i de jornada laboral amb els empleats públics de l’Administració valenciana el 30 de juny de 2026 i, per a fer-ho, es comprometia a garantir durant els pròxims anys un augment del finançament del sistema que repercutirà en l’increment consegüent dels salaris de les persones treballadores en correspondència amb la jornada de la Generalitat.

Patronal i sindicats signants es comprometeren a increments salarials d’acord amb els increments de finançament que la Generalitat Valenciana comprometera pressupostàriament i a garantir revisions salarials posteriors amb caràcter anual.

Ara, l’actual govern valencià ha manifestat la seua voluntat de no complir aquest acord congelant l’homologació salarial. Per tant, l’homologació acordada i pressupostada en 40 milions d’euros per l’anterior govern queda aturada per l’actual executiu del Partit Popular i Vox.

La Residència de l’Alcúdia de Crespins compta en l’actualitat amb 60 treballadores i treballadors i més de 80 usuaris que, com tots els del sector, reclamen el compliment dels acords signats.

La moció presentada pels socialistes en el ple ordinari del passat dijous i que no va ser recolzada pel govern municipal del PP, mostrava el suport a les treballadores i treballadors de la Residència del municipi, exigia al Consell el compliment íntegre de l’acord signat en novembre de 2022 i demanava el suport pressupostari pel seu compliment.

Els socialistes de l’Alcúdia de Crespins afirmen que el nou govern de la Generalitat està incomplint els pactes i acords obtinguts en la passada legislatura, i que el govern local presidit per Javier Sicluna dona l’esquena a les reivindicacions de les treballadores i treballadors de la Residència de Persones Majors de la localitat.

El govern del PP també va votar en contra de la moció per a garantir la continuïtat dels Fons de cooperació municipal que va posar en marxa la Generalitat Valenciana en 2017 al qual es va sumar la Diputació de València. La Diputació en aquest exercici ha quadruplicat la quantitat inicial passant de 20 milions d’euros a 80 milions. La suma de les aportacions de la Generalitat i la Diputació de València al Fons de Cooperació Municipal tan sols en aquest exercici 2023 ha superat els 400.000 euros per a l’Alcúdia de Crespins.

Finalment, segons els socialistes no s’entén la postura del govern local que va votar en contra, quan la Diputació de València presidida pel Partit Popular va aprovar la proposta i la Generalitat ha destinat 50 milions al Fons en l’esborrany de pressupostos