Els socialistes lamenten haver de fer treball que consideren que hauria de fer l’equip de govern

Els Socialistes de Canals presenten una moció davant l’Ajuntament de Canals perquè es prorrogue l’exempció de determinats impostos i taxes locals, almenys durant els primers sis mesos de l’any 2022. Enlletgeixen a l’Equip de Govern el retard i deficient gestió de les ajudes aprovades fa mesos a proposta del PSPV-PSOE, la qual cosa està impedint que arriben a qui ho necessita. Anuncien que es reuniran amb comerciants i venedors del Mercat Municipal per a recollir aquelles demandes que encara continuen pendents.

Els Socialistes recorden que, en l’actualitat, gràcies a la moció presentada pel seu grup municipal l’any passat i que va comptar amb el suport de la resta de grups polítics, els comerços i petites empreses de Canals ja es beneficien d’una exempció d’impostos i taxes municipals. Aquesta exempció només arriba fins al 31 de desembre de 2021. Per tant, com a manifesta el Portaveu socialista, Toni Orea, “és necessari que aquestes mesures es prolonguen, almenys durant sis mesos més, per a no frenar la recuperació econòmica dels comerços i petites empreses locals”. Per a això, afig, “serà necessari negociar amb la resta de forces polítiques representades en el Ple municipal, com és habitual”. A més, Orea recorda que “els socialistes han sigut capaços d’arribar a acords amb la majoria d’aquests, la qual cosa els ha valgut per a aprovar diverses ajudes com els 250.000 € dels bons locals, 120.000 € d’ajudes d’emergència o 15.000 € per a clubs esportius afectats pel tancament sanitari.”

Els Socialistes lamenten, que haja de ser sempre el seu Grup Municipal el que faça el treball que hauria de fer l’Equip de Govern. Critiquen la falta d’implicació del govern local en la gestió d’aquestes ajudes el que està impedint que aquestes arriben realment als comerciants i empreses. Reclamen que es preocupe pels comerciants i PIME’s de Canals i anuncien que els socialistes continuaran les reunions amb els representants dels comerciants així com amb els venedors del mercat municipal per a escoltar les seues necessitats. Amb el que els traslladen, faran noves propostes que milloren la situació del comerç local que tant ha patit per la pandèmia.