El PSOE venç en 15 dels 25 municipis, empata amb el PP en 2 i es manté com a segona força en les localitats restants

Segons informa el PSPV-PSOE de la Costera i la Canal, les eleccions al Parlament Europeu del diumenge passat es van saldar amb el PSOE com primera força política a les comarques de la Costera i de la Canal de Navarrés, consolidant la tendència de les eleccions generals del 23 J. Els socialistes s’erigeixen en partit vencedor en les dues capitals de comarca, Xàtiva i Énguera. 

Segons valoracions del secretari comarcal, Roberto Granero, els comicis europeus han deixat una anàlisi interna positiva, ja que, el PSOE s’imposa en els municipis amb alcaldes i alcaldesses socialistes, venç en tres municipis amb un primer edil del PP i aconsegueix escenaris d’empat tècnic amb els “populars” en els seus feus comarcals. Els resultats socialistes, amb 13.600 sufragis, aconsegueixen el 37% del vot vàlid. Amb aquests resultats, l’Executiva Comarcal, que es reunirà d’ací a poc, ja ha començat a treballar per al pròxim cicle electoral, especialment en les municipals de 2027. 

En les primeres eleccions d’enguany, l’Executiva Comarcal ha volgut destacar que, en un context de mobilització de la dreta i extrema dreta, el PSOE s’ha situat com la primera força. 

El PSOE ha guanyat en 15 municipis dels 26 que conformen les dues comarques i ha empatat en 2, Vallés i Torrella. El PP s’ha imposat en 9 poblacions. A la Costera, el PSOE guanya en les localitats de La Font de la Figuera, Moixent, Vallada, Montesa, Cerdà, Rotglà i Corberà, La Granja de la Costera, Novetlè, Xàtiva i Llocnou d’en Fenollet. Un total de 10 dels 19 que la integren. A la Canal de Navarrés, el PSOE és primera força en 5 dels 7 municipis: Bicorb, Quesa, Bolbait, Xella i Énguera, i és segona força a Anna i Navarrés.