Més de la meitat dels participants en el programa han estat dones

L’Ajuntament de Xàtiva ha fet balanç de les dades respecte al Programa “T’acompanye” d’itineraris integrats per a la inserció sociolaboral de persones en situació o risc d’exclusió social, per a la qual s’han concedit subvencions des del passat 2017 per un valor total de 564.448,56 euros.

D’aquesta actuació, cofinançada per la Unió Europea a través del programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, s’han beneficiat en els darrers quatre anys un total de 516 persones: 273 dones (53%) i 243 homes (47%).

L’objectiu de programes com “T’acompanye” és potenciar l’ocupabilitat dels col·lectius vulnerables que presenten un elevat índex d’exclusió social que els dificulta accedir als sistemes normalitzats o de formació i ocupació, fomentant la inclusió i la participació activa i millorant les seues possibilitats a l’hora de trobar ocupació.

El disseny dels itineraris és personalitzat, per tal de potenciar les capacitats personals a través d’un acompanyament continuat per a l’autonomia individual i la presa de decisions. Aquest disseny passa per diferents fases com són una entrevista d’orientació, el disseny i desenvolupament de l’itinerari individualitzat, l’orientació sociolaboral i formativa, i la prospecció i fase d’intermediació laboral.

“Aquest programa va nàixer de la necessitat que vam detectar per part de molts usuaris del departament en situació de risc, els quals necessitaven un acompanyament global per a arribar al mercat laboral en condicions de ser contractades”, ha manifestat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo.