El conveni per a la regeneració i renovació urbana s’ha pogut dur a terme gràcies a subvencions públiques i inversions privades dels seus propietaris

L’Ajuntament de Xàtiva acaba de tancar l’expedient referent al programa de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que s’ha dut a terme entre 2016 i 2021, i ho ha fet amb un total de 152 habitatges rehabilitats i altres 6 de nova creació al nucli antic de la ciutat. 

Aquestes xifres suposen el 85% i el 66% respectivament de tots els expedients presentats per a la rehabilitació i edificació d’habitatges al nucli antic de ciutat, i per això des de l’ajuntament la valoració és molt positiva. Aquest programa combina les ajudes aportades des de l’Ajuntament, el Ministeri de Foment i la Conselleria d’Habitatge amb la inversió privada de les persones propietaris dels immobles. El cost total del programa des de 2015 fins a 2021 ha sigut de 4,43 milions d’euros, dels quals el 35% ha sigut aportat pel Ministeri de Foment, el 12,8% per la Conselleria d’Habitatge, el 10,5% per l’Ajuntament i el 41,7% restant per les persones propietaris dels immobles. 

A més a més, l’ARRU també ha permés en aquests anys intervencions d’obra pública en zones degradades, com la que s’ha realitzat en la part darrera de la plaça Sant Jaume, on s’han fet obres de conversió de la zona en zona de vianants. 

Escoltem la valoració que ha fet l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà: