En el ple d’ahir, el grup municipal popular va defensar les lleis que el govern de Carlos Mazón ha impulsat des de la Generalitat Valenciana, com la Llei de Llibertat Educativa i la Llei de Concòrdia

El portaveu del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, va preguntar ahir a l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, “quin problema té amb la llibertat de triar idioma dels pares i mares per a l’educació dels seus fills” i si “té algun problema a reconéixer a totes les víctimes de la violència com les del terrorisme d’ETA”. 

En el ple d’ahir, el grup municipal popular va defensar les lleis que el govern de Carlos Mazón ha impulsat des de la Generalitat Valenciana, com la Llei de Llibertat Educativa i la Llei de Concòrdia, que “han trobat una oposició per part del PSOE de Roger Cerdà que, segons els populars, només s’entén des del més profund sectarisme”. 

El portaveu del PP de Xàtiva va indicar que “en el PP complim amb el nostre programa electoral i aquestes lleis estaven entre les promeses que van avalar la immensa majoria de ciutadans valencians en les urnes”. 

Marcos Sanchis va defensar que la Llei de Llibertat Educativa “és una reivindicació dels pares i mares als quals se’ls preguntarà i escoltarà en quina llengua volen que estudien els seus fills, donant-los major llibertat per a triar centre educatiu amb la implantació del districte únic”. 

Així mateix, el portaveu del PP va afegir que “les lleis del PSOE i Compromís només han suposat un retrocés en l’ús del valencià” mentre que la Llei de Llibertat Educativa “aposta per la promoció del valencià enfront de la imposició i ofereix majors garanties”. 

A més, segons Marcos Sanchis, “el govern del PP de Carlos Mazón impulsa l’educació gratuïta de zero a tres anys, complint així un altre dels nostres compromisos electorals, facilitant als pares i mares la conciliació familiar i l’accés a una escola infantil”. 

El portaveu del PP també es va referir a la Llei de Concòrdia indicant que “per primera vegada en la Comunitat Valenciana es reconeixerà a totes les víctimes de violència, des de 1931 fins als nostres dies, incloent les víctimes d’ETA o d’altres tipus de terrorisme com el gihadista”. Escoltem al regidor popular, Marcos Sanchis.