L’equip de govern de l’Ajuntament de Xàtiva explica que, en aquest moment, la subvenció no està perduda, atés que les obres de substitució de la gespa del camp 1 en les Pereres estan executades dins del termini i en la forma corresponent

El portaveu del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, ha manifestat que l’Ajuntament que dirigeix el socialista Roger Cerdà ha perdut una subvenció de la Diputació de València per a esport valorada en 141.279 euros “per la desídia d’un alcalde que està més pendent de les fotos que de gestionar”. Escoltem al regidor Marcos Sanchis: 

En concret, Marcos Sanchis ha explicat que l’Ajuntament de Xàtiva haurà de retornar a la Diputació els 141.279 euros destinats a la renovació de la gespa artificial del camp de futbol 11 núm. 1 del poliesportiu municipal de les Pereres “per incompliment de les obligacions establides en la convocatòria”. 

El portaveu del PP ha censurat que el govern de Roger Cerdà ha tingut de termini des de gener de 2022 fins a novembre de 2023 per a executar i justificar l’obra de la gespa artificial, “però no contesten a la Diputació i ara la llei els obliga a retornar els diners que perden de la seua butxaca tots els ciutadans de Xàtiva. Mentrestant, Roger Cerdà té dues persones pagades dels nostres impostos per a fer-li fotos i vídeos, i no té a ningú que s’ocupe dels esports”. 

Marcos Sanchis ha afegit que, “En una empresa privada l’alcalde Roger Cerdà estaria ja acomiadat, però ja sabem com és el PSOE i els seus socis, creuen que els diners públics no és de ningú i es pot dilapidar”. 

Davant aquestes acusacions, l’equip de govern de l’Ajuntament de Xàtiva explica que, en aquest moment, la subvenció no està perduda, atés que les obres de substitució de la gespa del camp 1 en les Pereres estan executades dins del termini i en la forma corresponent i el servei en funcionament per al seu gaudi per la ciutadania des d’octubre de 2023. 

Es tracta d’un problema administratiu, no de terminis d’execució, ni imports indeguts, ni defectes d’obra. Per eixe motiu, s’està en converses amb la Diputació per a buscar una solució i presentar el corresponent recurs. En qualsevol cas, l’equip de govern ha determinat l’obertura d’un expedient informatiu per a conéixer les circumstàncies que han motivat aquesta situació i prendre les mesures oportunes perquè no torne a ocórrer.