Davant aquestes acusacions, l’equip de govern ha contestat que no és cert que el govern municipal haja abandonat el paratge natural Municipal de la Cova Negra

El portaveu del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, ha denunciat “l’abandó dels paratges naturals de Xàtiva per part del govern municipal de Roger Cerdà” alhora que ha lamentat que “una vegada més arribem tard a la temporada turística de Setmana Santa i Pasqua oferint una imatge lamentable del nostre patrimoni mediambiental”. Escoltem a Marcos Sanchis: 

El regidor popular ha indicat que “la Casa de la Llum va ser recuperada i restaurada quan governava el PP a Xàtiva, i es feien escoles taller mediambientals per a mantindre la zona en condicions. El govern de Roger Cerdà, per contra, ha fet malbé aquesta recuperació per la seua falta total de treball i de gestió”. 

El portaveu del PP de Xàtiva ha demanat al govern de la ciutat que valore la Casa de la Llum, que acabe d’una vegada la seua desídia, i que es recuperen serveis com l’aula de naturalesa o la cafeteria. 

Davant aquestes acusacions, l’equip de govern ha contestat que no és cert que el govern municipal haja abandonat el paratge natural Municipal de la Cova Negra. De fet, en els darrers anys s’han destinat més de 136.000 euros a actuacions de millora d’aquell entorn, actuacions com ara la reparació de tanques després d’episodis meteorològics adversos, reparació de murs de contenció o instal·lació de xarxes d’acer per a evitar despreniments. 

Les tasques de manteniment en la zona són permanents. La passada setmana, tècnics de Medi Ambient visitaren el paratge, per a dur a terme l’adquisició del material necessari per a noves reparacions de tanques. També la setmana passada, la Brigada d’Agricultura va desbrossar l’entorn. Dies abans, s’havia dut a terme la neteja de vegetació invasiva a les Arcadetes d’Alboi.