El regidor popular ha considerat que “és vergonyós que el govern municipal traga pit de pujar un 13% els visitants en un any, quan respecte a l’últim any abans de la pandèmia hem perdut un 20%”

El president del Partit Popular de Xàtiva, Marcos Sanchis, ha denunciat el fracàs de les polítiques de turisme de l’equip de govern de l’alcalde Roger Cerdà, que es tradueixen en “20.000 visitants menys que abans de la pandèmia al Castell”. 

El regidor popular ha considerat que “és vergonyós que el govern municipal traga pit de pujar un 13% els visitants en un any, quan respecte a l’últim any abans de la pandèmia hem perdut un 20%. En concret, en 2022 van passar pel castell de Xàtiva, principal atractiu turístic de la ciutat, 79.546 persones, enfront de les 100.732 persones de l’any 2019, l’últim sense afecció de la pandèmia, per la qual cosa hem sigut incapaços de recuperar les xifres de turisme a diferència del que ocorre en altres localitats”. 

Per a Marcos Sanchis, aquest balanç no és casual, sinó que “és la conseqüència de la desídia total en la política turística del govern de Roger Cerdà, que funciona a base d’inèrcia en lloc de realitzar una planificació seriosa per a recuperar les xifres de turisme d’abans de la pandèmia”. 

Escoltem a Marcos Sanchis 

El president del PP ressalta “la falta d’interés del govern de Roger Cerdà a mantenir en condicions el castell de Xàtiva”, recordant que “des de fa huit anys les associacions en defensa del patrimoni porten denunciant el lamentable estat de conservació del castell de Xàtiva, però el govern de Roger Cerdà no sols passa d’ells, sinó que a més ha fet cas omís a les diverses recomanacions fetes pel síndic de greuges en el monument”. 

“Cablejats i conduccions a la vista, despreniments en la muralla, pegats en cantonades i estructures, antenes i aparells d’aire condicionat en murs i terrasses, focus trencats, falta de manteniment, jardineria i un abandó generalitzat, és el panorama que el visitant es troba al castell de Xàtiva sense que des del govern de Roger Cerdà s’haja intervingut per a solucionar-lo”, relata Marcos Sanchis. 

El president del PP ha conclòs indicant que “Roger Cerdà ha sumit Xàtiva en l’autocomplaença, la paràlisi i la falta d’iniciativa, i el turisme és una de les víctimes més d’aquesta actitud. No hi ha excuses per a les males xifres turístiques de 2022.