Pilar García: “Demanem coherència en les accions i decisions que es prenen, perquè açò no és un joc de xiquets”

Segons informen des del Partit Popular de Xàtiva, el mes de setembre se li va advertir a la regidora Reme Sinisterra que, segons l’Ordenança Municipal reguladora de la Tinença i Protecció d’animals, la recollida d’animals abandonats i extraviats i la seua retirada de les vies i espais públics era responsabilitat de l’Ajuntament.

Ara, el PP de Xàtiva torna a denunciar aquesta situació i recorda que el govern de Roger Cerdà va decidir trencar de manera unilateral el conveni de col·laboració signat el febrer de 2018 amb l’associació “Una Huella en el Corazón” sense un pla alternatiu a aquest. D’aquesta manera, segons indiquen els populars, l’Ajuntament de Xàtiva feia malbé tot el treball realitzat fins hui pels voluntaris i voluntàries de l’associació deixant a la seua sort a les colònies felines de la ciutat. Incomplint a més la seua pròpia Ordenança municipal sobre l’actuació i procediment que ha de seguir-se en la recollida i retirada de les vies públiques d’animals abandonats (art. 38).

L’edil popular, Pilar García, ja en el seu moment va manifestar que “convenia prendre mesures preventives abans que lamentar algun mal major”, i que “haurien de tindre una actitud més col·laborativa, per a evitar provocar més problemes de salut pública, cosa que ara mateix no interessa a ningú”.

Doncs bé, quatre mesos després i després d’una nova reunió amb l’associació “Una Huella en el Corazón” i “CES Colònies Felines” de Xàtiva, tal com han publicat en les seues xarxes socials “l’Ajuntament necessita un pla transitori, previ a la implantació del pla definitiu”.

Així les coses, l’edil popular es pregunta pel temps perdut i per a quan aqueix pla transitori perquè mentrestant les colònies felines de Xàtiva segueixen sense cap control, sense cap atenció i en definitiva sense cap ajuda. I els recorda als socialistes “governar una ciutat com Xàtiva de quasi trenta mil habitants, exigeix major rigor i coherència en les decisions que es prenen”.