El regidor popular Marcos Sanchis sol·licita “una bonificació del 65% en l’IBI per a famílies nombroses i monoparentals a causa de la situació econòmica actual”

El Partit Popular de Xàtiva ha proposat el reconeixement de les famílies monoparentals en el marc de l’aprovació de les ordenances fiscals per a 2021. Des del PP s’argumenta que actualment coexisteixen diferents models de famílies. Les famílies monoparentals s’han estés en els últims temps, i com assenyala la Generalitat Valenciana, es tracta de famílies amb major vulnerabilitat socioeconòmica, la gran majoria de les mateixes encapçalades per dones. És per aquestes raons que requereixen major suport i protecció per part de les administracions públiques.

Per aquest motiu, Marcos Sanchis ha declarat que es vol que “l’ajuntament protegisca a les famílies monoparentals reconegudes per la Generalitat, donant-los el mateix estatus jurídic que tenen les famílies nombroses” Des del grup pupular es pensa que és un acte de justícia social, ja que portar una família una persona sola és molt complicat. “Per això, apunta el regidor Popular, demanen “que els beneficis fiscals que gaudeixen les famílies nombroses també se’ls aplique a les famílies monoparentals”.

De la mateixa manera, el grup municipal popular ha demanat l’augment de la bonificació existent en l’IBI, en el tram dels habitatges amb valor cadastral igual o inferior a 150.000 euros. De tal manera que es passaria de l’actual bonificació del 60% al 65%. Des del grup municipal popular s’entén que és “una quantitat oportuna de cara continuar fent costat a les famílies de la ciutat, i mostrant el compromís d’aquest ajuntament per les famílies nombroses i monoparentals. És moment de continuar donant suport a a aquestes famílies donades les circumstàncies econòmiques conseqüència a la pandèmia del COVID19. Pensem que els ajuntaments gaudeixen de possibilitat de realitzar aquestes bonificacions a causa del caràcter més lineal dels seus ingressos”. Ha conclòs el regidor Marcos Sanchis que a “Xàtiva hi ha més de 400 títols de famílies nombroses i monoparentals, que mereixen el suport de l’administració local”.