El Partit Popular de Xàtiva ha denunciat la falta de recursos de la Seu a l’hora de fer front al manteniment i rehabilitació

El Partit Popular de Xàtiva ha denunciat la falta de recursos de la Seu a l’hora de fer front al manteniment i rehabilitació d’aquesta emblemàtica edificació local.

La proposta popular es materialitza en conéixer-se les ajudes atorgades per a la restauració del campanar de la Col·legiata de Gandia des del Consell i la Diputació. Una intervenció valorada en més d’un milió d’euros, que els populars xativins entenen necessària com ho són les reparacions dels danys ocasionats en la Seu de Xàtiva.

El mes de març passat, després dels diversos episodis de fortes pluges patits a tota la província de València, queia part del sostre del vestidor de canonges de la Col·legiata de Xàtiva.

El regidor popular Eduardo Llopis ha declarat que “no podem abandonar a la seua sort el nostre patrimoni. Les administracions tenen l’obligació de conservar-lo i mantenir-lo en bon estat per preservar la nostra història, cultura i tradicions”.

Així mateix, ha afegit que “en el Partit Popular ens alegrem d’haver aconseguit el consens necessari. Convindria aprofitar aquest consens per a actuar davant l’estat de precarietat del centre històric de Xàtiva i arrancar un compromís de la Diputació i la Generalitat per a abordar una rehabilitació integral d’aquest”.