Marcos Sanchis: “L’alcalde ha mentit als veïns del Carraixet en la taxa de l’aigua”

El Partit Popular de Xàtiva exigeix una baixada d’impostos per a ajudar a famílies i empreses. Aquest pròxim dissabte es porten al plenari les ordenances fiscals per al pròxim exercici 2022, i des del PP denuncien que no hi ha cap baixada d’impostos.

Marcos Sanchis afirma que “és el moment d’abaixar els impostos i ajudar a les famílies i a les empreses, no ens convenç que es congelen, cal baixar-los, per a activar l’economia local”

Segons exposen des del Partit Popular, el govern de Roger Cerdà eliminarà la bonificació del 10% que fins i tot existia en la taxa del fem, de tal manera que la taxa del fem ascendirà a 45,28 €. Segons Marcos Sanchis: “des que el Roger Cerdà va accedir al govern ara fa 6 anys, el preu del fem ha passat de 22.64 € en 2015 a 45,28 € en 2022, la qual cosa suposa un 105%, més del doble”.

En relació amb la taxa de l’aigua es porta a plenari la proposta de l’equip de govern respecte a la taxa de l’aigua en el Carraixet, que queda fixada en 1,34 € el metre cúbic. En el nucli urbà de Xàtiva el preu del metre cúbic està fixat en 0,27 €. Per aquesta raó Marcos Sanchis ha assenyalat que “Roger Cerdà ha tornat a enganyar els ciutadans. Fa cinc mesos en el plenari, en tractar sobre l’adquisició del depòsit d’aigua del Carraixet, des del PP s’advertia sobre el preu tan elevat que l’equip de govern remenava per a aquesta zona de Xàtiva, i l’alcalde va dir que no seria tan elevada i que els serveis públics són deficitaris”.

A més de tot açò, Marcos Sanchis denuncia que “l’equip de govern no ha tingut en compte la proposta d’equiparació de les famílies monoparentals a les nombroses, tenint en compte que les famílies monoparentals tenen en moltes ocasions vertaderes dificultats per a arribar a fi de mes”.

En conclusió, Marcos Sanchis ha ressaltat que “no es pot votar a favor d’unes ordenances que castiguen la gent, als empresaris i comerciants i que només persegueixen un afany recaptatori”.